Younes Taha

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Younes Taha

Younes Taha is een Marokkaanse middenvelder van Nederlandse afkomst. Sinds de zomer van 2023 speelt hij voor eredivisionist FC Twente.

  • Taha speelt momenteel voor FC Twente
  • De middenvelder brak door bij PEC Zwolle
  • Met de Zwollenaren promoveerde hij naar de Eredivisie
  • Taha speelde in de jeugdopleiding van FC Volendam
  • In 2023 won hij de Afrika Cup voor spelers onder 21

Clubcarrière

Younes Taha El Idrissi werd op 27 november 2002 geboren in Amsterdam. De middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van amateurclub DWS, waar hij de aandacht van FC Volendam vestigde. Als D-junior werd hij weggestuurd door Het Andere Oranje. “Omdat ze me te klein vonden”, onthulde Taha in 2022 tegenover De Stentor. Via VPS Purmersteijn, DWS en ASC De Volewijckers lukte het hem om terug te keren in de voetbalacademie van FC Volendam. Met het Jong-elftal speelde hij een seizoen in de Tweede Divisie.

Doorbraak in Zwolle

Taha maakte in de zomer van 2022 de overstap naar PEC Zwolle. Op 7 augustus debuteerde de middenvelder in het betaald voetbal tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tegen De Graafschap (2-1 overwinning). Zijn eerste doelpunt maakte hij op 12 september in de uitwedstrijd tegen Jong AZ, dat eveneens aan de zegekar werd gebonden (2-3). Taha groeide uit tot een smaakmaker in PEC-tenue en maakte op 28 april 2023 zelfs een hattrick tegen FC Dordrecht (4-0 zege).

Mede dankzij een recordzege op FC Den Bosch (13-0) stelde PEC Zwolle promotie naar de Eredivisie veilig. De Blauwvingers maakten eveneens aanspraak op het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie, maar op de slotdag trok Heracles Almelo aan het langste eind.

Als speler van PEC Zwolle (Pro Shots)

Transfer naar FC Twente

Met veertien doelpunten in 33 officiële wedstrijden trok Taha de aandacht van FC Twente. In de zomer van 2023 kwamen de Tukkers tot een akkoord met PEC Zwolle. Trainer Joseph Oosting gunde hem in de eerste reeks Eredivisie-wedstrijden geen speeltijd, maar op 24 september mocht hij tegen RKC Waalwijk (1-0 zege) dan toch zijn eerste minuten maken op het hoogste niveau. Geleidelijk kreeg Taha vaker speeltijd. Op 3 december maakte hij zelfs zijn eerste doelpunt tegen Go Ahead Eagles (1-3 zege).


Interlandcarrière

Taha is geboren in Nederland, maar koos in 2023 voor een interlandcarrière namens Marokko. Hij debuteerde dat jaar in de selectie van Jong Marokko. De middenvelder won nog datzelfde kalenderjaar de Afrika Cup voor spelers onder 21 jaar. In de finale tegen Egypte (2-1 overwinning na verlenging) mocht Taha vlak voor de verlenging invallen. Meer Eredivisie-spelers behoorden tot dit succesteam, waaronder PSV-smaakmaker Ismael Saibari.

Laatste update: 4 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie