FC Twente wint na bliksemstart bij Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft zondag voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloren. In De Adelaarshorst trok FC Twente na een bliksemstart aan het langste eind: 1-3.

Tukkers doen goede zaken in Deventer

Menig eredivisionist ging dit seizoen al ten onder in Deventer, maar voor FC Twente had de middag niet beter kunnen beginnen. Al in de openingsminuut kopte Manfred Ugalde op aangeven van Sem Steijn de bal achter de verbouwereerde Jeffrey de Lange. Op dat moment stonden er welgeteld 33 seconden op het scorebord.

Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier had FC Twente kunnen uitlopen. Opnieuw mocht Ugalde een poging wagen, maar ditmaal had De Lange wel een reactie paraat. Het bleek uitstel van executie. In de 23ste minuut schoot Steijn de Tukkers naar een grotere voorsprong.

FC Twente had de wedstrijd al voor rust in eigen voordeel kunnen beslissen. Michal Sadílek dacht op weg te gaan naar de 0-3, maar scheidsrechter Sander van der Eijk floot af vanwege een overtreding van Ugalde. De schade voor de Deventenaars bleek zodoende beperkt tot twee doelpunten.

Go Ahead brengt spanning terug

In de tweede helft domineerde Go Ahead Eagles. Doelman Lars Unnerstall wist de Tukkers aanvankelijk op een marge van twee te houden, maar na ruim zeventig minuten schoot de ingevallen Enric Llansana de 1-2 tegen de touwen. FC Twente wankelde in de daaropvolgende fase, waarbij de thuisploeg onder meer om een strafschop schreeuwde.

Het offensief van Go Ahead Eagles resulteerde niet in de gelijkmaker. In plaats daarvan besliste Younes Taha de wedstrijd in het voordeel van FC Twente.

Scoreverloop: 0-1 (1′) M. Ugalde, 0-2 (24′) S. Steijn, 1-2 (71′) E. Llansana, 1-3 (76′) Y. Taha

Kan dit FC Twente nog klimmen op de ranglijst?