Sem Steijn

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Sem Steijn

Sem Steijn is een aanvallend ingestelde middenvelder uit Nederland. Vanaf de zomer van 2022 draagt hij het tenue van eredivisionist FC Twente.

  • Steijn speelt momenteel voor FC Twente
  • De middenvelder speelde eerder voor VVV-Venlo, Al-Wahda en ADO Den Haag
  • Hij is de zoon van voetbaltrainer Maurice Steijn

Clubcarrière

Steijn werd op 12 november 2001 geboren in Den Haag. Hij is de zoon van oud-profvoetballer Maurice Steijn, die tegenwoordig werkzaam is als trainer. Zijn eigen voetbalcarrière ging van start bij amateurclub SV KMD uit het Zuid-Hollanse Wateringen.

Vader Steijn achterna

In 2011 werd Steijn opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Vader Maurice was in die jaren in verschillende functies actief voor de Haagse club, waaronder hoofdtrainer. Senior had in de beginfase van zijn carrière een grote rol in diens clubkleuze. Om onderdeel uit te kunnen blijven maken van het gezin, maakte Steijn junior achtereenvolgens de overstap naar VVV-Venlo (drie wedstrijden, één goal) en Al-Wahda in Saudi-Arabië.

ADO Den Haag

Maurice Steijn werd in oktober 2019 ontslagen als trainer van Al-Wahda. Zoon Sem sloot nadien weer aan bij ADO Den Haag, waar hij uitgroeide tot een zeer gewaardeerde voetballer. In het seizoen 2021-2022 beleefde de middenvelder zijn doorbraak door achttien goals en zes assists te produceren in 43 officiële wedstrijden. In de play-offs om promotie/degradatie scoorde hij drie keer, maar dat bleek niet voldoende om ADO terug te loodsen naar de Eredivisie.

Steijn zorgde in diezelfde play-offs voor ophef. Na zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen NAC Breda besloot hij op een provocerende manier te juichen voor de fanatieke aanhang van de Breda. Een wraakactie namens zijn vader, die een jaar eerder op een niet al te prettige manier richting de uitgang werd geduwd. “Die middelvinger, dat moet ik niet doen, dat is echt heel dom”, verklaarde Steijn later aan ESPN. “Toen ik naar de kleedkamer liep dacht ik wel: wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Het is niet handig, maar spijt heb ik niet.”

Sem Steijn (links) met vader Maurice Steijn en Jan Joost van Gangelen (Pro Shots)

FC Twente

Waar ADO niet promoveerde, daar verzekerde Steijn zich al in maart 2022 van een terugkeer in de Eredivisie. Hij tekende een contract tot medio 2025 plus optiejaar bij FC Twente. De middenvelder veroverde niet meteen een vaste basisplaats, maar liet desondanks een prima indruk achter in zijn eerste half jaar. Steijn scoorde zelfs in de uitwedstrijd tegen het Sparta Rotterdam van diens vader (1-1).

Steijn veroverde een Europees ticket in zijn eerste seizoen bij FC Twente, opnieuw ten koste van Sparta Rotterdam. Met zes doelpunten en twee assists in 37 officiële wedstrijden had de Hagenaar hier een aandeel in.

Laatste update: 12 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie