Sam Lammers

Age: 25
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Sam Lammers

Sam Lammers is een Nederlandse spits. Officieel staat hij onder contract bij Atalanta Bergamo, maar in het seizoen 2022-2023 werd hij uitgeleend aan achtereenvolgens Empoli en Sampdoria.

Lammers werd op 30 april 1997 in Tilburg op de wereld gezet. Hij is de neef van John Lammers, die zijn voetbalkunsten vooral in het zuiden van Nederland vertoonde. Zijn oom is naast voetbaltrainer ook actief als diens zaakwaarnemer.

PSV

De voetbalcarrière van Lammers ging van start in het shirt van amateurclub VOAB. In 2005 werd de aanvaller opgenomen in de jeugdopleiding van Willem II, dat hij in 2010 inruilde voor de academie van PSV. Vijf jaar na deze overstap maakte hij namens Jong PSV zijn debuut in het betaald voetbal tegen Go Ahead Eagles (1-0 overwinning). Lammers speelde uiteindelijk 63 officiële wedstrijden voor dit team, waarin hij dertig keer wist te scoren.

Op 21 september 2016 maakte Lammers zijn debuut voor de A-selectie van PSV. Die avond mocht de aanvaller in de bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (4-0 overwinning) invallen voor de Uruguayaan Gastón Pereiro. Zijn competitiedebuut volgde op 15 oktober 2016 tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1). Voor PSV 1 speelde Lammers dat seizoen zeven officiële wedstrijden, waarin hij twee keer wist te scoren. Die doelpunten maakte hij in de laatste twee competitieduels van het seizoen.

Trainer Phillip Cocu haalde Lammers in de zomer van 2017 definitief naar de A-selectie van PSV. De spits kon dit succes echter niet verzilveren, aangezien hij dat seizoen ‘slechts’ elf keer mocht opdraven in alle competities (één doelpunt).

sc Heerenveen

PSV besloot Lammers in het seizoen 2018-2019 onder te brengen bij competitiegenoot sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wist de spits een goede klik te ontwikkelen met vooral Michel Vlap. Lammers mocht in 35 officiële wedstrijden aantreden voor de Friezen, waar hij negentien doelpunten en vijf assists produceerde. Na dit succcesvolle seizoen werd de Tilburger weer toegevoegd aan de selectie van PSV.

Via PSV naar Atalanta Bergamo

Lammers dacht met zijn Heerenveen-prestaties beter voor de dag te kunnen komen in Eindhoven. In het seizoen 2019-2020 behoorde de spits weer tot de selectie van PSV, maar met drie doelpunten in tien officiële wedstrijden bleef zijn bijdrage zeer beperkt. Dat had overigens deels te maken met een blessure. Beide partijen leken in 2020 akkoord over een nieuw contract, maar plotseling switchte hij door aan te sturen op een permanent afscheid.

Atalanta Bergamo werd in september 2020 de nieuwe club van Lammers, die voor tien miljoen euro naar Italië verhuisde. In het shirt van de Serie A-club bleef de aanvaller in zijn eerste seizoen steken op zeventien officiële wedstrijden (twee doelpunten).

Uitleenperiodes

Lammers werd in het seizoen 2021-2022 uitgeleend aan Eintracht Frankfurt. Het werd een seizoen met gemengde gevoelens. Met 22 officiële wedstrijden en twee doelpunten was zijn eigen bijdrage niet optimaal, maar hij won dat seizoen wel de Europa League met de Duitsers. Na de achtste finales kreeg Lammers overigens geen speeltijd meer in Europees verband, al zat hij wel telkens bij de wedstrijdselectie.

In de zomer van 2022 werd Lammers uitgeleend aan Empoli, waar hij één goal maakte in veertien gespeelde wedstrijden. Na de winterstop volgde een nieuwe huurconstructie met Sampdoria.

Laatste update: 7 maart 2023

Meer nieuws over Sam Lammers

19:12
78+
‘Sam Lammers maakt wéér huurtransfer’
09:23
25+
Sam Lammers kan eindelijk weer juichen
10:28
123+
‘Zomertransfer voor Sam Lammers’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie