Eintracht Frankfurt

Frankfurt am Main

Prijzenkast

Het laatste nieuws over Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is een Bundesliga-club uit de Duitse stad Frankfurt am Main, gelegen in de deelstaat Hessen. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Deutsche Bank Park (51.500 plaatsen).

Eintracht Frankfurt werd op 8 maart 1899 opgericht als Frankfurter Fußball-Club Victoria von 1899. Aanleiding daarvoor was het feit dat een aantal leden niet aan de bak kwam bij Frankfurter FC Germania 1894. In de daaropvolgende decennia vonden er meerdere fusies plaats, waardoor uiteindelijk het hedendaagse Eintracht Frankfurt ontstond.

Tussen 1920 en de oprichting van de Bundesliga speelde Eintracht Frankfurt achtereenvolgens in de Bezirksliga (Nord)Main, de Gauliga Südwest/Hessen-Nassau en de Oberliga Süd. In 1959 werd de club landskampioen. Vier jaar na dit succes ontstond de hedendaagse Bundesliga. Eintracht Frankfurt draaide regelmatig mee in de top van de hoogste divisie van Duitsland, maar een derde plaats bleek telkens het hoogst haalbare.

Eintracht Frankfurt speelde in het Bundesliga-tijdperk maar zes seizoenen op het tweede niveau van Duitsland. Na de degradaties van 1996, 2001, 2004 en 2011 keerde de club binnen maximaal twee jaar weer terug. Die Adler heeft naast de ene landstitel een handvol DFB-Pokals op de erelijst staan: in 1974, 1975, 1981, 1988 en 2018 werd het Duitse bekertoernooi gewonnen door Eintracht Frankfurt.

Europees voetbal

Eintracht Frankfurt debuteerde in het seizoen 1959-1960 in de Europacup I. De Duitsers wisten dankzij een 12-4 zege op Glasgow Rangers (over twee wedstrijden) door te stoten naar de finale, maar uitgerekend in Glasgow werd de finale verloren door toedoen van Real Madrid: 3-7. Alfredo Di Stéfano (driemaal) en Ferenc Puskás (viermaal) maakten het verschil in Spaans voordeel.

In 1980 stond Eintracht Frankfurt in de finale van de UEFA Cup. In die tijd bestond de finale uit een thuis- en een uitwedstrijd: Die Adler liepen de Europese hoofdprijs mis op basis van uitdoelpunten: Borussia Mönchengladbach trok aan het langste eind. De derde Europese finale leverde wél succes op: in 2022 werd de finale tegen Rangers FC na strafschoppen gewonnen.

Bas Dost

Nederlanders

Verschillende Nederlanders hebben in het verleden het tenue van Eintracht Frankfurt gedragen. Sam Lammers, Bas Dost, Luc Castaignos, Jonathan de Guzman en Jetro Willems zijn de meest bekende namen. Ook Arie van Lent, Hendrik Willem ter Horst en Hermann Lumina van t’Oever hebben er in het verleden gespeeld.

Laatste update: 22 december 2022

Meer nieuws over Eintracht Frankfurt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie