Philipp Max

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Philipp Max

Philipp Max is een Duitse linkervleugelverdediger. In januari 2023 maakte hij op huurbasis de overstap van PSV naar Eintracht Frankfurt, dat hem in de zomer definitief overnam.

  • Max speelt momenteel voor Eintracht Frankfurt
  • De linksback speelde eerder voor Schalke 04, Kalsruher SC, FC Augsburg en PSV
  • Met PSV won hij de TOTO KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen
  • Max debuteerde in 2020 voor het Duitse nationale team

Clubcarrière

Max werd op 30 september 1993 geboren in het Duitse Viersen, vlakbij de Nederlandse grens. Hij komt uit een echt voetbalgezin. Zijn vader Martin maakte furore door twee keer topscorer van de Bundesliga te worden en speelde één A-interland namens Duitsland, hoewel hij werd geboren in buurland Polen. Zijn moeder Sandra schopte het daarentegen tot de regionale selectie van Westfalen.

Door de voetbalcarrière verhuisde Max meerdere keren op jonge leeftijd. Zijn eigen carrière begon in de Duitse deelstaat Beieren bij SC Baldham, waar hij zich in de kijker speelde bij 1860 München. De linksback verruilde die club in 2010 voor grootmacht Bayern München om daar drie jaar van zijn jeugdopleiding te doorlopen. Het laatste deel van zijn opleiding tot profvoetballer genoot hij in het Ruhrgebied bij Schalke 04, waar ook zijn vader in de jaren negentig speelde.

Profdebuut bij Schalke

Max maakte zijn debuut als profvoetballer in de Regionalliga-West bij Schalke 04 II, waar hij in het seizoen 2012-2013 meteen 32 officiële wedstrijden (twee doelpunten) speelde. Het daaropvolgende seizoen kwam hij 22 keer (één doelpunt) in actie voor de tweede selectie. In de laatste maanden van het seizoen mocht Max ook regelmatig plaatsnemen op de bank van de A-selectie. Namens Die Königsblauen speelde welgeteld drie minuten in de Bundesliga: één minuut tegen aartsrivaal Borussia Dortmund (0-0) en twee minuten tegen Hertha BSC (2-0 zege).

Transfer naar Kalsruher SC

Max maakte in de zomer van 2014 voor zo’n 750.000 euro de overstap naar Kalsruher SC. Hij speelde 26 wedstrijden in de Duitse Tweede Bundesliga, maar zijn team kwam welgeteld één punt tekort om directe promotie af te dwingen en greep in de play-offs mis door toedoen van Hamburger SV. De club uit Hamburg, op dat moment nog nooit gedegradeerd uit de Bundesliga, overleefde het tweeluik door na tweemaal een 1-1 gelijkspel in de verlenging aan het langste eind te grijpen (1-2).

Overstap naar FC Augsburg

Max promoveerde zelf wel naar de Bundesliga. Al na één seizoen bij Kalsruher haalde FC Augsburg hem binnen door 3,8 miljoen euro neer te tellen voor zijn handtekening. Max werd een vaste waarde bij de Bundesliga-club, waar hij in vijf seizoenen maar liefst 156 wedstrijden speelde (vijftien goals en 29 assists). In het seizoen 2015-2016 maakte hij zijn internationale debuut in de Europa League, waarin het in de groepsfase onder meer AZ twee keer wist te verslaan. In de achtste finales bleek Liverpool over twee duels met 1-0 te sterk.

(Pro Shots)

Met Schmidt naar PSV

In de zomer van 2020 begon Roger Schmidt aan zijn avontuur als trainer van PSV. De Duitser haalde verschillende spelers uit Duitsland naar Eindhoven, waaronder Max en Mario Götze. De linkervleugelverdediger beleefde een fantastische start in Nederland. Max noteerde in zijn eerste seizoen meteen zes doelpunten en twaalf assists, waarvan het overgrote deel in de periode tot en met januari 2021. Dankzij die bloedvorm speelde hij zich zelfs in de kijker bij toenmalig bondscoach Joachim Löw van Duitsland.

Max bleef in het seizoen 2021-2022 basisspeler van PSV, al kon hij het rendement van zijn eerste seizoen niet herhalen. Wel won hij de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker door tweemaal af te rekenen met Ajax. In zijn tweede seizoen won hij de Johan Cruijff Schaal opnieuw ten koste van de Amsterdammers, maar eind januari 2023 besloot hij het seizoen op huurbasis af te maken bij Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club bedong ook een optie tot koop.

Terug in Bundesliga

Max vierde zijn Bundesliga-comeback op 4 februari 2023 tegen Hertha BSC (3-0 zege). De linksback speelde ondanks een hamstringblessure vijftien officiële wedstrijden in zijn eerste half jaar bij Eintracht Frankfurt. Zo kwam hij in actie tijdens de finale van de DFB-Pokal, die door RB Leipzig werd gewonnen (2-0). Eind mei 2023 werd bekend dat hij PSV definitief verruilde voor de club uit Frankfurt.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Max maakte zoveel indruk bij PSV dat hij op 11 november 2020 zijn debuut mocht maken als A-international van Duitsland. Hij speelde 68 minuten mee tegen Tsjechië (1-0 zege) en leverde meteen de assist bij het winnende doelpunt van Luca Waldschmidt. In de Nations League-duels met Oekraïne (3-1 zege) en Spanje (6-0 nederlaag) mocht hij zelfs negentig minuten opdraven, maar daarna werd er geen beroep meer op hem gedaan. Wel behoorde Max in maart 2021 nog driemaal tot de selectie van de Mannschaft.

Laatste update: 25 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie