Max uitgesproken over ‘PSV-vertrek’

Foto: Max uitgesproken over ‘PSV-vertrek’

Philipp Max weet nog niet of hij volgend seizoen ook bij PSV speelt. De linksback heeft nog een contract tot medio 2024 en heeft nog geen nieuw contractvoorstel ontvangen. Een verkoop van Max komende zomer lijkt dan ook voor de hand te liggen, die zelf ook wel openstaat voor een nieuw avontuur.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad stelt Max dat PSV de organisatie binnen het elftal de laatste weken beter op orde heeft. “We opereren meer als collectief en stomen op naar voren als het kan. Ook tegen de goede tegenstanders werkt deze tactiek goed. Zelf heb ik dit seizoen een tijd gezocht naar het beste van mezelf, maar over de laatste periode ben ik tevreden. Bij de opbouw blijf ik nu soms achterin, maar in een aantal situaties sta ik wel hoog bij Cody Gakpo. We hebben weer een aantal automatismen gevonden en dat we topwedstrijden winnen, geeft veel vertrouwen.

Winterkampioen PSV

PSV kan de laatste speelronde van de Eredivisie voor de winterstop afsluiten als koploper en voorzichtig wordt er dan al gesproken over een mogelijke titel. “Ik heb weleens beelden gezien van de platte kar en Marco van Ginkel en Luuk de Jong hebben er een keer over verteld. We gaan er dit seizoen absoluut voor, nadat we er in mei al dichtbij waren. Deze week heeft ons vertrouwen gegeven, maar de weg is nog heel lang. Echt heel lang, maar het geloof is er zeker. Het was vorige week erop of eronder, want we moesten tegen Ajax winnen om het gat terug te brengen.”

Max stelt in het gesprek met Brabants medium dat Roger Schmidt vorig jaar te weinig waardering heeft gekregen in Eindhoven. “Het is fantastisch wat hij nu laat zien bij Benfica. Hij is niet alleen een goede trainer, maar ook een fijn en eerlijk mens waar ik veel waardering voor heb.” De linksback weet niet of hij komend seizoen nog bij PSV speelt en kan het ook begrijpen als de club hem wil verkopen. “Mijn contract loopt niet meer heel lang, dus de club zal misschien proberen om een goede transfersom te krijgen. Mij bevalt het hier nog steeds goed. Er zijn een paar dieptepunten geweest in dit seizoen, maar we hebben ons steeds goed herpakt. Dat zit ook in deze ploeg. Mentaliteit. Als we van AZ winnen, hebben we een mooie uitgangspositie. Psychologisch heel belangrijk, omdat de volgende wedstrijd nog ver weg is.”

Philips Stadion

Eredivisie

12 november 2022

21:00

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Moet PSV Max verkopen?

  • Ja, in de winterstop
  • Ja, komende zomer
  • Nee, langer houden
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie