‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’

Foto: ‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’

Chelsea is opzoek naar een nieuwe spits. Victor Osimhen is de gedroomde kandidaat voor The Blues. De Nigeriaanse spits is echter aan de dure kant. Chelsea zoekt daarom naar een creatieve manier om Osimhen voor een gereduceerde prijs aan te kunnen trekken. Het nieuwste trucje uit Londen: Romelu Lukaku inzetten als ruilmiddel.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Lukaku als ruilmiddel ingezet voor Osimhen

De afkoopsom van Osimhen is 130 miljoen euro. Dit bedrag wil of kan Chelsea momenteel niet betalen voor de Nigeriaanse aanvaller. Volgens journalist Gianluca Di Marzio is de club daarom opzoek naar creatieve oplossingen. Zo zou de club 80 á 90 miljoen euro willen betalen voor Osimhen, maar dan is er nog altijd een gat van 40 á 50 miljoen. Om dat op te vangen krijgt Napoli er Romelu Lukaku én een jeugdspeler uit de opleiding van Chelsea bij. Hiermee hoopt de club uit Londen om Napoli mee te overtuigen.

Lukaku kwam in 2021 voor 113 miljoen euro naar Chelsea nadat hij bij Internazionale uitstekend voetbal liet zijn. In Londen kwam het er niet uit en zo werd hij in de afgelopen seizoenen verhuurd aan Inter en AS Roma. Lukaku zal een goed salaris krijgen bij Chelsea en heeft nog een contract tot medio 2026. Met marktwaarde van 30 miljoen, volgens Transfermarkt, heeft de spits nog altijd wat restwaarde. Door Lukaku in te ruilen voor Osimhen maakt Chelsea direct een hoop salarisruimte vrij voor de nieuwe spits.

Minder seizoen voor Osimhen

Afgelopen jaargang was Osimhen de grote ster van Napoli. Dankzij de doelpunten van hem is de club uit Napels afgelopen jaar kampioen van Italië geworden. Dit seizoen doet hij het met 14 doelpunten uit 22 wedstrijden niet slecht, al tikt hij het niveau van afgelopen jaargang niet aan. Dit komt onder andere door blessures én een uitstapje naar de Afrika Cup.

Goeie deal voor Napoli?

  • Ja, een iets lager bedrag maar wel direct een vervanger voor Osimhen
  • Nee, Lukaku is 'over the hill'
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie