Victor Osimhen

Age: 24

Het laatste nieuws over Victor Osimhen

Victor Osimhen is een Nigeriaanse aanvaller. Hij is international van Nigeria en speelt sinds september 2020 voor het Italiaanse Napoli.

Victor James Osimhen werd op 29 december 1998 geboren in de Nigeriaanse stad Lagos. Op jonge leeftijd keek hij op tegen Didier Drogba, een van de beste spitsen uit de geschiedenis van het Afrikaanse voetbal. Zijn eigen carrière ging in diens geboorteplaats van start bij de Ultimate Strikers Academy.

VfL Wolfsburg

Osimhen maakte in januari 2017 de overstap naar VfL Wolfsburg. Een samenwerkingsverband tussen beide clubs bracht de aanvaller naar Duitsland, waar hij op 13 mei 2017 debuteerde in de Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-1). Een week later mocht de spits eveneens opdraven in de competitiewedstrijd tegen Hamburger SV (2-1 nederlaag). VfL Wolfsburg handhaafde zich door de play-offwedstrijden tegen Eintracht Braunschweig allebei met 1-0 te winnen. In de returnwedstrijd viel Osimhen één minuut voor tijd in.

In het seizoen 2017-2018 had Osimhen moeite om door te breken bij VfL Wolfsburg. Er werd gaandeweg het seizoen dertien keer een beroep gedaan op de Nigeriaanse spits, maar de hoeveelheid speeltijd bleef beperkt: 288 minuten.

Sporting Charleroi

In de zomer van 2018 werd Osimhen uitgeleend aan Sporting Charleroi. Bij de Belgische club debuteerde hij op 1 september in de competitiewedstrijd tegen Excelsior Moeskroen (3-1 zege). Met twintig doelpunten in 36 wedstrijden werd de Nigeriaan van grote waarde voor het elftal. Osimhen scoorde driemaal in de play-offs behoorlijk op dreef, maar Charleroi schoot tekort om daadwerkelijk een Europees ticket binnen te slepen.

Na het seizoen 2018-2019 besloot Sporting Charleroi om de optie tot koop à drieënhalf miljoen euro te lichten. Een tweede seizoen in Belgische dienst bleef echter uit, aangezien hij dezelfde zomer werd doorverkocht aan het Franse Lille OSC. Beide clubs sloten een deal ter waarde van zo’n 22 miljoen euro.

Lille OSC

Osimhen debuteerde op 11 augustus 2019 in het tenue van Lille OSC. In de Ligue 1-wedstrijd tegen FC Nantes (2-1 zege) was hij met twee doelpunten meteen van grote waarde voor de Franse club. Met achttien doelpunten en zes assists in 38 wedstrijden werd de aanvaller verkozen tot Speler van het Jaar.

Napoli

Al na één seizoen Lille OSC werd Osimhen doorverkocht. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar het Italiaanse Napoli, dat het clubrecord verbrak om de spits binnen te halen: zeventig miljoen euro. Op 20 september maakte hij zijn debuut in de Serie A-wedstrijd tegen Parma (0-2 overwinning). Door een schouderblessure en een coronabesmetting beleefde Osimhen een moeizaam debuutseizoen in Napels, waar hij tien goals maakte in dertig wedstrijden.

In zijn tweede contractjaar bij Napoli werd Osimhen opnieuw geteisterd door een blessure. Hij brak zijn jukbeen, waardoor hij opnieuw enige tijd buitenspel stond. Met achttien doelpunten in 32 officiële wedstrijden nam zijn aandeel wel toe. Het bleek een voorbode voor het seizoen 2022-2023, waarin zowel Napoli als Osimhen in bloedvorm verkeerde.

Interlandcarrière

Osimhen debuteerde op 1 juni 2017 als A-international van Nigeria, dat de oefeninterland tegen Togo met 3-0 wist te winnen. Negen dagen later kwam hij eveneens in actie tijdens de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika (0-2 nederlaag). De spits ontbrak nadien lange tijd in de selectie. In 2019 maakte Osimhen zijn comeback, al bleef zijn bijdrage op de Afrika Cup beperkt tot een invalbeurt in de troostfinale tegen Tunesië (0-1 zege).

Na de Afrika Cup van 2019 werd Osimhen langzaam maar zeker steeds belangrijker voor Nigeria. Op 13 juni 2002 maakte hij zelfs vier doelpunten in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Sao Tomé en Principe (0-10 overwinning).

Laatste update: 13 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie