Hattrickheld Osimhen laat Napoli-fans eindelijk weer eens juichen

Foto: Hattrickheld Osimhen laat Napoli-fans eindelijk weer eens juichen

Napoli heeft woensdagavond zijn grootste overwinning van het seizoen geboekt. In de Serie A liet de dolende landskampioen weinig heel van Sassuolo: 1-6. Spits Victor Osimhen had een groot aandeel in de feestvreugde met een hattrick.

Osimhen scoort drie keer in een kwartier voor Napoli tegen Sassuolo

Napoli beleeft een abominabel seizoen in de Serie A, terwijl het vorig seizoen op geweldige wijze nog de landstitel binnen sleep. De ploeg staat momenteel maar net in het linkerrijtje; in de laatste drie duels kwam het niet verder dan twee punten. Vooral in uitwedstrijden gaat het moeizaam met de ploeg van trainer Francesco Calzona, 25 november wist Napoli voor het laatst buitenshuis te winnen.

Vroege achterstand overtuigend weg gepoetst

Ook tegen laagvlieger Sassuolo, waar voormalig Feyenoorder Marcus Pedersen in de basis stond, leek het al vroeg mis te gaan. Uros Racic opende na ruim een kwartier de score. Napoli rechtte de rug, en kwam met een overtuigende voetbalshow op de proppen. Amir Rrahmani trok de stand gelijk, waarna Victor Osimhen in korte tijd zijn klasse etaleerde. De Nigeriaanse topschutter wist in 16 minuten tijd liefst drie keer te scoren.

Na de hattrick van Osimhen wilde een andere held van het kampioensjaar, Khvicha Kvaratskhelia, zich ook nog laten gelden. De Georgische balkunstenaar zorgde voor het slotakkoord met twee treffers. Na drie maanden gewacht te hebben op een uitzege was het dit keer meteen dik raak met een 1-6 zege. Zo kwam Napoli in punten gelijk met Lazio en is een Europese ticket weer binnen handbereik. Sassuolo vervolgt de zware strijd tegen degradatie.

Scoreverloop: 1-0 (’17) U.Racic, 1-1 (29′) A.Rrahmani, 1-2 (31′) V.Osimhen, 1-3 (41′) V.Osimhen, 1-4 (47′) V.Osimhen, 1-5 (51′) K.Kvaratskhelia, 1-6 (75′) K.Kvaratskhelia

Zie je Napoli nog in de top-5 eindigen?

  • Zeker
  • Nee, zit er niet in
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie