Sassuolo

Sassuolo

Prijzenkast

1x Serie B

1x Serie C1

Het laatste nieuws over Sassuolo

Sassuolo is een Serie A-club uit de gelijknamige stad in de Italiaanse provincie Modena. De club speelt haar thuiswedstrijden in het MAPEI Stadium – Città del Tricolore (ruim 21.500 plaatsen).

  • Sassuolo werd in 1920 opgericht
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in MAPEI Stadium – Città del Tricolore
  • De bijnaam van de club luidt ‘I Neroverdi’
  • Het team behaalde titels in de lagere divisies van Italië

Van Serie C2 naar Serie A

Sassuolo werd op 17 juli 1920 opgericht. I Neroverdi groeide uit tot een uiterst bescheiden club in het Italiaanse voetbal, aangezien het team tot de promotie naar de Serie D in 1968 steevast in de regionale amateurdivisies speelde. Dit succes deed de clubleiding ertoe besluiten om te fuseren met lokale clubs, waardoor US Sassuolo Calcio in 1974 in het leven werd geroepen.

In de 21ste eeuw maakte Sassuolo een gigantische ontwikkeling door. In 2006 promoveerde de club als nummer twee van de Serie C2 naar de Serie C1, waarin het in 2008 het kampioenschap behaalde. Ook als Serie B-club hield Sassuolo zich uitstekend staande. In 2011 moest de club nog wel even knokken om lijfsbehoud, maar in de daaropvolgende twee seizoenen werd de basis gelegd voor een fantastische prestatie: een vooralsnog onafgebroken verblijf in de Serie A.

Sassuolo viert een goal uit bij Juventus

Sassuolo debuteerde in het seizoen 2013-2014 met een zeventiende plaats in de Serie A. Sindsdien eindigde de club nooit meer lager dan plaats dertien, met een zesde plaats in 2015-2016 als hoogtepunt. Sassuolo mocht daardoor deelnemen aan het kwalificatietraject van de Europa League, waarin FC Luzern en Rode Ster Belgrado werden verslagen. In de groepsfase kon de Serie A-formatie ondanks een 3-0 zege op Athletic Bilbao geen rol van betekenis spelen: als nummer vier werd het uitgeschakeld.


Nederlanders

Abdou Harroui maakte in de zomer van 2021 de overstap van Sparta Rotterdam naar Sassuolo. Ook Ryan Flamingo staat er op de loonlijst, hoewel hij in het seizoen 2022-2023 werd uitgeleend aan eredivisionist Vitesse. Timo Letschert was er in de periode 2016-2018 actief.

Laatste update: 30 mei 2023

Populaire spelers Sassuolo

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie