Utrechter durft te dromen: “Naar de top-3 in de toekomst, of het buitenland”

Foto: Utrechter durft te dromen: “Naar de top-3 in de toekomst, of het buitenland”

Ryan Flamingo probeert met FC Utrecht de weg naar boven te vinden. Ondertussen heeft hij hoge ambities voor de toekomst. Zowel voor in de Eredivisie als eventueel in het buitenland.

Nederlander door Italianen verhuurd

De 20-jarige jeugdinternational wordt dit seizoen door Utrecht gehuurd van Sassuolo. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis nog uit voor Vitesse. ‘”De focus ligt nu op FC Utrecht. Ik moet een goed seizoen neerzetten. Misschien dat ik dan in de toekomst eens bij een club uit de topdrie kan spelen. Of het buitenland”, zei Flamingo in gesprek met Voetbal International. Hij durft hardop te dromen. “Het liefst zou ik ooit nog eens in de Premier League spelen of de Serie A. In de voetsporen van Pogba? Dat is het hoogst haalbare.”

Flamingo kan er moeilijk de vinger op leggen waarom de Domstedelingen tot dusver zo teleurstellend presteren. “Dit elftal is veel te goed om onderin te staan. Het was een onrustige start, maar ik denk dat we inmiddels de weg naar boven hebben ingeslagen. Het komt wel goed, echt!”

Opblaasflamingo’s

Trainer Ron Jans is zeer te spreken over zijn pupil. “Hij combineert een aantal dingen die bij FC Utrecht enorm worden gewaardeerd. Zijn strijdkracht en power, maar hij is ook niet bang om te voetballen. We hebben een aantal andere jongens die, als het even tegenzit, van een goede voetballer veranderen in een twijfelende voetballer. Dat heeft hij niet. Dat spreekt wel aan. Ik heb in ieder geval wel aardig wat opblaasflamingo’s gezien. Dat vind ik een goed teken”, eindigde hij met een knipoog.

Flamingo binnen een aantal jaar naar de top-3?

  • Zie ik zeker gebeuren
  • Nah…
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie