Ryan Flamingo

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Ryan Flamingo

Ryan Flamingo is een Nederlandse verdediger. In de zomer van 2023 werd hij door Sassuolo uitgeleend aan eredivisionist FC Utrecht.

  • Flamingo speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De verdediger werd in 2023 uitgeleend door Sassuolo
  • Hij speelde eerder op huurbasis voor Vitesse
  • Flamingo is een Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière

Flamingo zag op 31 december 2002 het levenslicht in Blaricum. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub BFC Bussum, waar de verdediger werd ontdekt door Almere City FC. In februari 2021 maakte hij op huurbasis de overstap naar het Italiaanse Sassuolo. In de zomer van dat jaar werd de rechtspoot definitief overgenomen door I Neroverdi.

Verhuur aan Vitesse

In het hoogste jeugdteam van Sassuolo scoorde Flamingo opvallend vaak voor een verdediger. Voor de A-selectie werd de Nederlander echter nog te licht bevonden, waardoor hij in de zomer van 2022 werd uitgeleend aan Vitesse. Trainer Thomas Letsch liet hem op 7 augustus debuteren in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-5 nederlaag). Flamingo maakte twintig dagen later zijn eerste Eredivisie-doelpunt in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2).

Als speler van Vitesse (Pro Shots)

Flamingo zorgde tegen RKC het eerste Eredivisie-punt van Vitesse in het seizoen 2022-2023. De Arnhemmers beleefden een moeizaam seizoen, maar eindigden alsnog op een tiende positie in de Eredivisie. In 34 officiële wedstrijden maakte de verdediger drie doelpunten. Vitesse had zijn verblijf permanent kunnen maken, maar besloot daar geen gebruik van te maken gezien het gebrek aan financiële middelen.

Als huurling naar Utrecht

Sassuolo verhuurde Flamingo medio 2023 opnieuw met een optie tot koop. Ditmaal werd de verdediger ondergebracht bij FC Utrecht, waar hij debuteerde in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Een week later maakte hij tegen Feyenoord (1-5 nederlaag) zijn eerste doelpunt voor de Domstedelingen. Flamingo scoorde in oktober eveneens in de met 4-3 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax.

Met FC Utrecht in actie tegen Ajax (Pro Shots)

Interlandcarrière

Flamingo debuteerde op 12 oktober 2023 voor Jong Oranje, dat in de EK-kwalificatiefase een 0-3 zege behaalde op de leeftijdsgenoten van Georgië. Bondscoach Michael Reiziger liet hem in november eveneens opdraven tegen Gibraltar (1-0 overwinning).

Laatste update: 17 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie