Flamingo kan woordspelingen waarderen en wil bij FC Utrecht blijven

Foto: Flamingo kan woordspelingen waarderen en wil bij FC Utrecht blijven

In het moeilijke seizoen van FC Utrecht was Ryan Flamingo tegen FC Twente opnieuw een lichtpuntje. De middenvelder, die wordt gehuurd van Sassuolo, drukte zijn stempel op de wedstrijd, al bleef een typische Flamingoal uit. De speler zelf kan wel lachen om de woordgrappen en opblaasdieren die in de Galgenwaard opduiken en zou graag bij Utrecht blijven. “Ik hoop dat de club me koopt”, vertelt Flamingo aan SoccerNews.nl.

SN Mixed Zone met Ryan Flamingo na FC Utrecht – FC Twente

Vooraf zou FC Utrecht tekenen voor een puntendeling met FC Twente, maar het team van trainer Ron Jans was toch niet tevreden na de 1-1 tegen tien man. Vanaf de rode kaart voor Michal Sadílek was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal. “Het gevoel dat overblijft, is dat we meer wilden. We verlangden echt naar die 2-1. We konden de drie punten pakken”, zag Flamingo. “Maar van te voren zou je zeggen dat dit een mooi resultaat is. Twente is een goed ingespeeld team, dus we hebben het goed gedaan. Ik ben trots op de boys. We hebben de laatste vier duels niet verloren. Dat geeft vertrouwen.”

Flamingo hield zich goed staande door zijn duels te winnen en telkens de vrije man te vinden. Het liefst had hij daar een doelpunt aan toegevoegd. “Ik had drie schoten, maar het lukte niet. De volgende keer gaan ze er wel in.” Bij een corner probeerde de oud-speler van Almere City en Vitesse zelfs met een omhaal te scoren. “Ik zag die bal omhoog gaan en dacht: ‘Ik moet het gewoon proberen.’ Als die erin gaat, is het een wereldgoal. Nu lijkt het een beetje suf.”

Hopen op kopen

Twee weken geleden was de middenvelder tegen Ajax wél trefzeker. Zijn club bedacht op Instagram meteen de term ‘Flamingoal’. “Ik hoor vaker dat mensen zoiets over mijn naam zeggen. Ik vind het wel grappig en mooi. Ik probeer gewoon mijn goals te maken en mijn stempel te drukken.” Ook bij de supporters zorgt de achternaam Flamingo voor ludieke ideeën, gezien het cadeau dat hij na de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk kreeg: een roze opblaasflamingo. “Die nemen ze tegenwoordig ook al mee. Iemand gooide hem naar me toe, dus ik pakte hem op en liep er een rondje mee. Het is leuk dat de fans zo meeleven.”

Het draagt er allemaal aan bij dat Flamingo zich goed voelt in Utrecht, ondanks de tegenvallende seizoenstart. De speler uit Bussum wordt gehuurd van het Italiaanse Sassuolo, maar zou na dit jaar graag in de Domstad blijven. “Ik denk dat dat het beste is voor mijzelf en voor Utrecht. Ik moet mijzelf daarom laten zien. Ik probeer goed te spelen, nooit afwezig te zijn en het team te helpen.” Tegen Twente is dat gelukt. “Het was een mooie middag. De zon scheen nog even. Ik ben wel blij met een punt.”

Vind je dit soort woordspelingen leuk?

  • Ja, lachen!
  • Nee, beetje flauw.
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie