Preview: Kan Nederland winnen van eeuwige rivaal Duitsland?

Foto: Preview: Kan Nederland winnen van eeuwige rivaal Duitsland?

De eerste echte test voor het Nederlands elftal staat op dinsdagavond op het programma. Oranje gaat op bezoek in het hol van de leeuw bij Die Mannschaft. De wedstrijd tegen Schotland liet zien dat Nederland nog een aantal stappen moet zetten. Kan er worden gepresteerd in een wedstrijd tegen Duitsland? We blikken vooruit op dit oefenduel tegen het gastland van het aankomende EK.

Duitsland: teaminfo en vorm

De selectie van bondscoach Julian Nagelsmann kent een overvloed aan topspelers. Desondanks verkeert Die Mannschaft de laatste jaren in zwaar weer. Met het Europees kampioenschap op komst, gehouden in eigen land, moet er weer worden gepresteerd. Op zaterdagavond stond Duitsland tegenover Frankrijk. De Duitse media vreesden een nederlaag voor Nagelsmanns team. Echter, niets bleek minder waar toen de Duitsers met 0-2 wisten te winnen.

Het duurde slechts enkele seconden na de aftrap voordat Florian Wirtz de Duitsers op voorsprong had gezet. In de 49e minuut bracht Kai Havertz de score op 0-2 met een prachtig doelpunt. Gedurende de hele wedstrijd toonde Duitsland zich de betere partij.

Hoewel Joshua Kimmich bij Bayern München op het middenveld speelt, is hij natuurlijk doorgebroken als rechtsback. Door de concurrentie op die positie én het overvloedige talent op het Duitse middenveld, werd Kimmich ingezet als rechtsachter. Hier stond hij tegenover Kylian Mbappé, maar de Franse sterspeler kon nooit echt zijn stempel drukken dankzij het uitstekende spel van Kimmich.

Naast Kimmich blonken ook Wirtz en Toni Kroos uit op het veld. Kroos heeft een lange tijd niet voor het nationale team gespeeld, maar Nagelsmann heeft hem weten te overtuigen om terug te keren voor het toernooi in eigen land. Tegen Frankrijk liet de middenvelder van Real Madrid zien dat hij nog steeds over veel kwaliteiten beschikt. Wirtz scoorde snel en met zijn creativiteit was hij bijna niet te stoppen voor de Franse selectie.

Aantal doelpunten oneven

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Nederland: teaminfo en vorm

Het Nederlands elftal staat dinsdagavond voor een zware opgave met de confrontatie tegen Duitsland. Deze wedstrijd zal niet alleen dienen als een belangrijke test om de huidige status van Oranje te bepalen, maar ook om te zien waar het team precies staat. Ronald Koeman lijkt nog een aantal beslissingen te moeten nemen, maar de tijd dringt. Door de afwezigheid van Frenkie de Jong blijft het onduidelijk wie de ideale partner is voor de sterspeler van het Nederlandse team. Bovendien blijft de spitspositie een vraagteken, aangezien zowel Brian Brobbey als Joshua Zirkzee afwezig zijn tijdens deze interlandperiode.

De overwinning van 4-0 tegen Schotland afgelopen vrijdag in de Johan Cruijff ArenA lijkt weliswaar overtuigend, maar is geflatteerd. De Schotten hadden meer schoten, maar misten effectiviteit in vergelijking met de Nederlanders. Tijdens dit duel waren slechts enkele spelers echt overtuigend, waaronder Tijjani Reijnders. De middenvelder van AC Milan opende de score met een afstandsschot en was de uitblinker van de wedstrijd. Met het oog op het EK lijkt Reijnders bijna verzekerd van een basisplaats.

De wedstrijd tegen Schotland markeerde de terugkeer van Georginio Wijnaldum, die nu in Saudi-Arabië speelt. Zijn spel leverde echter enige kritiek op, aangezien hij buiten zijn doelpunt vrijwel onzichtbaar was. Van de invallers maakte vooral Donyell Malen indruk. De aanvaller van Borussia Dortmund kwam laat binnen de lijnen, maar bracht met zijn diepgang een extra gevaar met zich mee.

Voorafgaand aan het duel tegen Duitsland zijn enkele zaken al duidelijk. Zo heeft Koeman aangekondigd dat Bart Verbruggen het doel zal verdedigen, waardoor Mark Flekken op de reservebank plaatsneemt. Teun Koopmeiners, die uitblinkt bij Atalanta Bergamo, heeft de afgelopen dagen niet kunnen meetrainen en is daarom een twijfelgeval voor de ontmoeting met Duitsland.

Nederland scoort in beide helften: Ja

Vorige ontmoetingen

Een ontmoeting tussen Nederland en Duitsland is doordrenkt van geschiedenis. De twee teams hebben elkaar meerdere malen gekruist, waarbij de Duitsers op eindtoernooien vaak de overhand hadden over Oranje. Echter, in de afgelopen jaren zijn de prestaties van beide teams nauwelijks van elkaar te onderscheiden. In 2022 eindigde een vriendschappelijke wedstrijd in een gelijkspel. Voorafgaand aan dat duel versloeg het Nederlands elftal, onder leiding van Koeman als bondscoach, de Duitsers in de Nations League met 2-4 in 2019.

Wedtip Duitsland – Nederland

Duitsland wordt gezien als de favoriet voor dit duel. Gezien het feit dat Die Mannschaft een thuiswedstrijd speelt in Frankfurt is dat niet gek. Nederland liet tegen Schotland zien dat ze een zware periode kunnen overleven en effectief met de kansen om kunnen gaan. Daarom de tip: wedden op ‘Totaal aantal doelpunten door Nederland: 1.5’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.88 bij Unibet.

Totaal aantal doelpunten door Nederland: 1.5

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie