Victor Jensen

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Victor Jensen

Victor Jensen is een Deense middenvelder. In januari 2023 maakte hij de overstap van Ajax naar competitiegenoot FC Utrecht.

  • Jensen speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De middenvelder speelde in Nederland eerder voor Ajax
  • Met Jong Ajax won hij de Eerste Divisie-titel van 2018
  • Jensen werd uitgeleend aan FC Nordsjaelland en Rosenborg BK
  • Hij was jeugdinternational van Denemarken

Clubcarrière

Victor Christoffer Jensen werd op 8 februari 2000 geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De tweebenige middenvelder begon zijn voetbalcarrière in het rode tenue van Hvidovre IF. Als jeugdspeler verdiende hij een kans in de voetbalacademie van FC Kopenhagen, waar hij werd ontdekt door talentscouts van Ajax. In de zomer van 2017 besloot Jensen de overstap te maken naar Amsterdam. Beide clubs werden het eens over een transfersom van zo’n drieënhalf miljoen euro.

Debuut voor Ajax

Jensen maakte op 12 januari 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. Namens Jong Ajax mocht de Deen ruim een half uur invallen tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag). Een kleine maand later scoorde hij voor het eerst als profvoetballer, thuis tegen Helmond Sport (2-0 zege). In totaal speelde Jensen maar drie wedstrijden voor Jong Ajax in het seizoen 2017-2018, maar de middenvelder had daarmee wel een aandeel in de historische titel.

In totaal speelde Jensen zestig competitieduels voor Jong Ajax (veertien doelpunten). Zijn prestaties in het tweede team van Amsterdam bleken niet toereikend voor een doorbraak in Ajax 1. Op 12 december 2020 debuteerde de Scandinaviër weliswaar in de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0 zege) door Antony na 74 minuten af te lossen, maar nadien speelde hij slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht. Naast een Eredivisie-wedstrijd tegen NEC speelde Jensen mee in bekerwedstrijden tegen BVV Barendrecht en FC Den Bosch.

Terugkeer naar Scandinavië

Ajax besloot Jensen in februari 2021 voor de rest van het seizoen te verhuren aan het Deense FC Nordsjaelland. Tien dagen na zijn debuut tegen Brøndby IF (0-1 nederlaag) maakte hij op 14 februari zijn eerste doelpunt tegen Vejle BK (2-2). Zijn team eindigde ternauwernood als zesde in de Superligaen, waardoor Nordsjaelland zich kwalificeerde voor de kampioensronde. Hierin maakte Jensen twee doelpunten in de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Randers FC, dat uiteindelijk plaats moest maken als nummer vijf.

In maart 2022 verlengde Jensen zijn contract met Ajax tot medio 2023. Ter compensatie kreeg de middenvelder toestemming om het jaar af te maken bij de Noorse club Rosenborg BK. Op 3 april maakte de huurling zijn Eliteserien-debuut in de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt (2-2). Met vijf doelpunten en vijf assists in dertig officiële wedstrijden liet hij een prima indruk achter. Rosenborg had wel trek in een langer verblijf, maar een akkoord bleef uit.

(Pro Shots)

Transfer naar FC Utrecht

Jensen maakte vlak voor de winterse transferdeadline van 2023 de overstap naar FC Utrecht. De Deen tekende een contract tot medio 2026, met een optiejaar. Op 7 februari debuteerde hij in de bekerwedstrijd tegen AZ voor de Domstedelingen (1-2 zege na verlenging). Zijn eerste doelpunt in Utrecht-tenue volgde op 24 februari tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, dat met 0-3 opzij werd gezet. Zijn nieuwe werkgever sneuvelde in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal door toedoen van datzelfde Sparta.


Interlandcarrière

Jensen doorliep verschillende jeugdelftallen van Denemarken. Zo reikte hij tot de Onder 21-selectie van het Scandinavische land, maar de middenvelder wist (nog) niet door te stoten naar de nationale ploeg.

Laatste update: 9 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie