Utrecht zet ongeslagen reeks voort, tweede thuisnederlaag op rij Eagles

Foto: Utrecht zet ongeslagen reeks voort, tweede thuisnederlaag op rij Eagles

FC Utrecht is voor de zevende keer op rij ongeslagen gebleven. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kwam de ploeg Ron Jans sterk uit de startblokken. De snelle 0-2 voorsprong werd vervolgens over de streep getrokken.

Domstedelingen winnen met 0-2 in Deventer

Het treffen tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht was die tussen de nummer 6 en 14 van de Eredivise-ranglijst. Normaal gesproken zou je dat waarschijnlijk andersom verwachten, maar de Deventenaren zijn momenteel een subtopper, terwijl de Domstedelingen heel wat lager staan. De van Eagles naar Utrecht verhuisde spits Isac Lidberg ontbrak en kon zo niet aantreden tegen zijn oude ploeg. Eerste basisplaatsen van het seizoen waren er voor Enric Llansana (Eagles) en Bart Ramselaar (Utrecht). De thuisploeg begon zwak, waar de bezoekers al snel van profiteerden.

Snelle 0-2

Na tien minuten spelen liep Othmane Boussaid aan de rechterkant kinderlijk eenvoudig zijn directe tegenstander voorbij, en legde af op Victor Jensen. De Deense middenvelder mikte vervolgens raak met zijn schot: 0-1. De gastheren kregen vervolgens meer balbezit zonder echt grote kansen te creëren. Ze moesten in de 28ste minuut echter de 0-2 slikken. Via een gelukje kwam de bal voor de voeten van Bart Ramselaar. Hij besloot snel uit te halen en schoot raak in het dak van het doel. Het was zijn eerste competitietreffer sinds september 2022, daarna miste de Amersfoorter veel duels door blessureleed.

Sein voor Eagles om ten aanval te trekken, wat dit keer wel echte kansen opleverde. Vasilios Barkas kon echter redden op een inzet van Philippe Rommens. Aanvoerder Nick Viergever stortte zich tot drie keer toe voor een inzet, en voorkwam daarmee het gevaar. Zo gingen de ploeg rusten met een 0-2 tussenstand, wat een fel fluitconcert van de thuisfans opleverde. Met spits Victor Edvardsen voor de gehavende verdediger Joris Kramer begon Eagles met veel energie aan de tweede helft. Hidde ter Avest haalde de bal voor de lijn weg, daarna schoot Willum Willumsson de bal net naast.

Storm overleefd

Utrecht verdedigde alsof het leven ervan afhing, met wederom goede reddingen van Barkas. Daarna kwamen de bezoekers onder de druk uit en kon het af en toe zelf weer aanvallen. Ramselaar was dicht bij zijn tweede treffer, maar raakte de buitenkant van de paal. Daarna deed Barkas het weer uitstekend door zijn doel schoon te houden. In de slotfase probeerde de thuisploeg het nog wel, maar de goal leek niet te mogen vallen. In de tegenstoot was invaller Ole Romeny nog gevaarlijk, zijn schot eindigde echter voor hem aan de verkeerde kant van de paal.

Zo zegevierde Utrecht in de Adelaarshorst en wordt de ongeslagen reeks uitgebreid tot zeven duels. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Fortuna Sittard en Excelsior, al spelen de Limburgers straks nog hun vijftiende duel van het seizoen. Waar Eagles thuis lange tijd onklopbaar leek verliest de ploeg van René Hake nu achter elkaar van FC Twente en Utrecht.

Scoreverloop: 0-1 (10′) V.Jensen, 0-2 (28′) B.Ramselaar

Eindigt Utrecht in het linkerrijtje?

  • 100%
  • Dat niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie