‘Xavi Simons uit Oranje-basis’

Foto: ‘Xavi Simons uit Oranje-basis’

Xavi Simons is onmiskenbaar een toptalent, maar bij het Nederlands elftal heeft de jongeling het nog altijd niet laten zien. Bij ESPN gaan er daarom stemmen op om Teun Koopmeiners eens te proberen op de positie van nummer 10, omdat de oud-AZ’er een geweldig seizoen doormaakt bij Atalanta Bergamo.

‘Teun Koopmeiners op 10, Xavi Simons op de bank’

“Ik weet niet of de hiërarchie bij het Nederlands elftal toestaat dat hij op tien staat”, zegt Marciano Vink over Koopmeiners, maar Kenneth Perez werpt meteen tegen: “Dan moet je dat veranderen. Welke hiërarchie trouwens? Want er is geen uitgesproken nummer tien. Xavi Simons is nu drie of vier keer geprobeerd.” Vink: “Ik weet niet of Ronald Koeman al zo ver is dat hij Simons nu niet meer gaat opstellen.”

“Reijnders heeft er even gespeeld, die deed het ook goed”, vervolgt de analyticus en oud-voetballer. “Je hebt best wel veel middenvelders die eigenlijk allemaal moeten spelen, vinden we allemaal. Dan is Reijnders de oplossing om naar tien te schuiven, zodat je Frenkie de Jong en nog iemand als Jerdy Schouten kwijt kan.”

Perez vindt het toch wel een beetje gek: “Iemand die zó succesvol is in de Serie A… ik weet wel dat de hiërarchie bij het Nederlands elftal anders is en misschien is hij ook niet de meest talentvolle speler. Hij gedijt heel erg bij vastigheid in hoe zij spelen elke week, zekerheid van zijn positie. Misschien wil hij zich bij Oranje te gehaast laten zien.”

‘Dan is het Koopmeiners wel’

Pierre van Hooijdonk heeft het laatste woord: “Als één iemand op basis van zijn prestaties verdient om in het Nederlands elftal te spelen, dan is het Koopmeiners. Maar ik snap ook wel de twijfels, want hij is wel vaker in de basis begonnen en eigenlijk zitten we nog steeds te wachten tot hij het een paar wedstrijden laat zien, of in ieder geval één wedstrijd laat zien, dat hij in de vorm verkeert waarin hij bij Atalanta verkeert.”

Simons of Koopmeiners?

  • Simons
  • Koopmeiners
4631+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie