Almere City-routinier hangt schoenen aan de wilgen

Foto: Almere City-routinier hangt schoenen aan de wilgen

Danny Post heeft besloten om na het huidige seizoen te stoppen met zijn profvoetbalcarrière. De 35-jarige middenvelder zegt de laatste jaren last van fysieke ongemakken gehad te hebben en daardoor niet meer langer door wil. Komende zondag tegen NEC hoopt Post nog zijn laatste minuten in de Eredivisie te kunnen maken.

Almere City-middenvelder Danny Post stopt ermee

“Ik stop ermee”, was Post, geciteerd door De Telegraaf na afloop van de wedstrijd tegen Ajax helder over zijn beslissing. “Ik had hier graag wat minuutjes gemaakt, want er was aardig wat familie in het stadion aanwezig. Hopelijk is dat me tegen NEC wel gegund.”

Post vertelde wel lang nagedacht te hebben over zijn besluit. “Maar het is definitief. Die knoop heb ik doorgehakt. De laatste twee jaar heb ik alleen maar kleine pijntjes. Het is mooi geweest en ik kan terugkijken op een mooie loopbaan.” De middenvelder maakte dit seizoen het eerste Eredivisie-doelpunt ooit van Almere.

Al is Post van mening dat hij dit seizoen naar eigen zeggen te weinig minuten heeft gemaakt. “Maar ik ben blij dat ik onderdeel van dit team heb uitgemaakt. Toen ik kwam stonden we negentiende in de Keuken Kampioen Divisie en de promotie naar de Eredivisie was – net als de handhaving nu – geweldig. Eigenlijk is het niet normaal als je erover nadenkt waar we twee jaar geleden stonden en waar we nu staan.”

Post kende zijn beste periode bij VVV-Venlo, waar hij maar liefst negen seizoenen actief was en tot 255 wedstrijden kwam. Daarnaast speelde de middenvelder nog voor HFC Haarlem, FC Groningen, SC Cambuur en FC Dordrecht.

Een begrijpelijk besluit van Post?

  • Ja, begrijpelijk
  • Nee, had nog wel een jaartje door kunnen gaan
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie