FC Utrecht slaat ‘slimme’ transferslag

Foto: FC Utrecht slaat ‘slimme’ transferslag

FC Utrecht heeft een goede slag geslagen op de transfermarkt. De Domstedelingen hebben de koopoptie in het contract van Ryan Flamingo gelicht, waardoor de verdediger annex middenvelder definitief wordt overgenomen van Sassuolo. De 21-jarige Flamingo ligt nu tot 2027 vast bij Utrecht, dat nu een flinke transfersom kan vragen voor geïnteresseerde partijen.

Utrecht legt Flamingo vast en schroeft prijskaartje op voor PSV

Flamingo geniet namelijk interesse van PSV, dat in de veelzijdige verdediger een versterking ziet voor komend seizoen. Had Utrecht de optie niet gelicht, dan konden de Eindhovenaren Flamingo voor een prikkie overnemen van Sassuolo, maar daar hebben de Domstedelingen nu een stokje voor gestoken. PSV zal nu met een behoorlijke zak geld naar Utrecht moeten komen wil het Flamingo overnemen.

“Ryan maakt sinds zijn komst naar onze club veel indruk en heeft zich de voorbije maanden bijzonder knap doorontwikkeld”, begint technisch directeur Jordy Zuidam lovend over Flamingo in een reactie op de clubsite. “Hij is een dragende speler geworden in het elftal van Hoofdtrainer Ron Jans. Binnen de club was iedereen er dan ook van overtuigd dat we de optie, die in zijn huurovereenkomst met US Sassuolo was opgenomen, moesten lichten.”

Flamingo speelde eerder in de Eredivisie al bij Vitesse, waar hij als rechtsback indruk maakte. Dit seizoen bij Utrecht speelt Flamingo veelal als centrumverdediger of verdedigende middenvelder. De teller staat dit seizoen bij Utrecht op 32 officiële wedstrijden en daarnaast maakte Flamingo ook zijn debuut in Jong Oranje.

Moet Utrecht Flamingo aan PSV verkopen?

  • Alleen voor vijf miljoen of meer
  • Nee, komend seizoen gewoon houden
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie