‘Steijn-fiasco dreigt voor Ajax’

Foto: ‘Steijn-fiasco dreigt voor Ajax’

Valentijn Driessen vind het een grote gok als Ajax met Francesco Farioli in zee gaat. De 35-jarige Italiaan staat op pole, maar de Ajax-watcher stelt dat Farioli helemaal niet in het profiel past wat de Amsterdammers hebben geschetst in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Driessen kritisch op eventuele Ajax-aanstelling Farioli

Het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer is de prioriteit bij Ajax, maar Driessen stelt in De Telegraaf dat de Amsterdammers een groot risico nemen met een eventuele aanstelling van Farioli. “Het eventueel binnenhalen van de 35-jarige Francesco Farioli – hij staat op pole – is een grote, bijna onverantwoorde gok, hoewel hij wordt omringd door de voetbalkennis en -ervaring van Louis van Gaal en Danny Blind. De Italiaan past niet naadloos in het eerder door directeur voetbal Marijn Beuker geschetste profiel van een bij voorkeur ervaren Nederlandse trainer. Ajax zou leergeld moeten hebben betaald met Alfred Schreuder en Maurice Steijn als rookies bij een topclub.”

Driessen stelt dat er meerdere nadelen kleven aan het aanstellen van Farioli. “Dat Farioli derde keus is, nooit zelfstandig als hoofdtrainer heeft gewerkt in één van de vier grote competities in Europa en zich geen prijzenpakker heeft getoond, is geen aanbeveling. Bij OGC Nice doet hij het dit seizoen redelijk en hij heeft de naam een procestrainer te zijn.”

Toch is de voetbaljournalist allerminst overtuigt van de Italiaan. “Of dat voldoende is voor het grote Ajax moet blijken. Of Kroes en Beuker komen alsnog met een konijn – wellicht nummer één kandidaat Ten Hag – uit de hoge hoed.”

Is Farioli wel een goede trainer voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
2821+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie