‘Oranje kan Ajacied goed gebruiken’

Foto: ‘Oranje kan Ajacied goed gebruiken’

Het kan dooien, het kan vriezen: zo word je elke week alleen maar bekritiseerd, zo maak je een hattrick en word je het Nederlands elftal in geschreven. Het gebeurt Steven Bergwijn, die er gisteren drie maakte voor Ajax. Mike Verweij vindt dat hij mee moet naar het EK in Duitsland.

‘Nederlands elftal kan Steven Bergwijn goed gebruiken’

“Bergwijns hattrick zal niet alleen John van ’t Schip deugd hebben gedaan, maar ook Ronald Koeman”, schrijft de bovengenoemde verslaggever vandaag in De Telegraaf. “De Amsterdammer heeft in de 32 interlands die hij speelde nooit verzaakt en staat op de nominatie mee te gaan naar het EK in Duitsland.”

Verweij vervolgt: “Met zijn doelpunten in speelronde 33 liet hij de bondscoach zien over wapens te beschikken die Oranje mogelijk goed kan gebruiken.”

Bergwijn zelf liet zich gisteren uit over een eventueel Oranje-belletje: “Ik heb gesprekken met de bondscoach gehad en moet gewoon zorgen dat ik fit ben. Dan is het afwachten wat hij doet. Het is nog steeds een droom om mee te gaan naar het EK. Ja, het klopt dat ik wel van waarde ben geweest in Oranje. Ja, ook onder de huidige bondscoach. Ik denk dat hij wel weet wat hij aan een fitte Steven Bergwijn heeft.”

“Als hij echt fit is…”

Gisteren zei Karim El Ahmadi al na afloop van Ajax-Almere City: “Dit was de Bergwijn die we kennen van PSV. We hebben wel af en toe wat van hem gezien dit jaar, maar niet genoeg. Hij speelde vandaag echt heel goed. Volgens mij is die jongen na januari ook niet heel fit geweest en heeft hij niet veel wedstrijden gespeeld. Maar als hij echt fit is, vind ik dat hij mee moet met het Nederlands elftal.”

Mee naar Duitsland?

  • Sowieso
  • Nee
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie