Lange IJ staat er als het écht moet | SN Team van de Week 33

Foto: Lange IJ staat er als het écht moet | SN Team van de Week 33

Speelronde 33 van de Eredivisie was die van drie geweldige uitblinkers: Steven Bergwijn, Lance Duijvestijn en Sem Steijn. Wat hebben zij alle drie gemeen? Inderdaad zij hebben alle drie een lange IJ in de naam. En niet alleen dat. Zij stonden er op het moment dat het écht moest voor hun clubs Ajax, Excelsior en FC Twente en staan dus in het SoccerNews Team van de Week 33.

SN Team van de Week 33: drie geweldige uitblinkers met een lange IJ en Vitesse-hoop

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Dat de speelronde 33 echt allleen besteed was aan spelers van clubs die echt nog iets om voor hadden te spelen is wel duidelijk. Het Eredivisie-record boeide ze bij PSV blijkbaar niet zoveel. Geen letterlijke kampioenen in het elftal van de week dus, maar op hun eigen manier stuk voor stuk kampioenen. De allergrootste kampioen is Lance Duijvestijn. Hij wint de SN Sterspeler van de Week 33-verkiezing.

Keeper: Mathew Ryan (AZ)

We beginnen gelijk met de lastigste uitverkiezing, die van doelman. Het was lastig vergelijken omdat niet vaak de nul werd gehouden en er ook niet bijster opvallend veel reddingen gemaakt werden deze speelronde. Mathew Ryan van AZ tikte wel alle checkboxen. Hij hield de nul bij de overwinning van AZ bij Go Ahead Eagles (0-3) en was belangrijk met een paar fraaie reddingen. Hij bleef Eloy Room (die bij Vitesse een verwachte aantal tegendoelpunten van 2,32 had en slechts 1 keer moest vissen) net voor.

Rechtsback: Youri Regeer (FC Twente)

Bij Youri Regeer was geen twijfel. De oud-Ajacied voelt zich thuis in Enschede en aan de rechterkant bij FC Twente. In het spektakelduel (7-2 winst op FC Volendam) was de rechtsback verantwoordelijk voor 1 doelpunt. Hij voerde ook de meeste dribbels (3) uit en was nauwkeurig in de passing (83 procent). Vooral in de dieptepassing was hij sterk. Daarnaast was hij vooral degelijk en een degelijke scorende back kunnen we bij het SN Team van de Week wel gebruiken.

Rechtercentrale verdediger: Damon Mirani (FC Volendam)

Dan de verrassing in dit elftal vanuit diezelfde wedstrijd van FC Twente-Volendam (7-2). 7 tegendoelpunten krijgen en dan toch als centrale verdediger geselecteerd worden voor het sterrenelftal van de week. Deze unieke prestatie is weggelegd voor Damon Mirani. Het komt ook bijna nooit voor dat je als centrale verdediger op het middenveld wordt geposteerd en er dan 2 scoort, om vervolgens alsnog met 7-2 op de broek te krijgen. Mirani was eigenlijk de enige plaag van Twente. Hij was sterk in de passing en nog sterker in de duels en als je dan zo presteert en zo’n bizarre middag beleefd dan zal je de volgende ochtend wel opstaan met een kater. De beste remedie daarvoor? Lekker weer gaan ballen (in het SN Team van de Week 33).

Linkercentrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Dávid Hancko van Feyenoord kreeg er iets minder tegen dan zijn nieuwe partner Mirani. Toch is de vaste SN Team van de Week-basisspeler weer verzeker van een plekje. Hij won met Feyenoord bij NEC (2-3) en was weer de beste bij de Rotterdammers. Op gebied van statistieken kan het bijna niet anders of Hancko overlegt de beste cijfers. Deze keer 90 procent passnauwkeurigheid, 100 procent geslaagde tackles (4 van de 4) en 100 procent gewonnen duels (6 van de 6). Overal staat hij bovenaan, het kan bijna niet anders of hij zal straks in het SN Team van het Seizoen worden gekozen.

Linksback: Michael Pinto (Vitesse)

Michael Pinto zal daarvoor heel wat meer moeite moeten doen, maar is al geweldig blij dat hij kan voetballen. Dat zijn ze sowieso bij Vitesse op dit moment. De club in zware nood won warempel bij sc Heerenveen (1-3) en dat leverde gelijk (en terecht) spelers op voor het SN Team van de Week. Pinto is onze linksback. De Luxemburger was goed voor 1 assist en 92 procent passnauwkeurigheid. Ook won hij net als die andere linkspoot van ons team alle duels en slaagde hij in al zijn tackles.

SN Team van de Week 33.

Middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

De eerste lange IJ is daar, al zit er ook een kleine EI (met overlap) in zijn naam: Sem Steijn. Hij was op gebied van doelpunten de allerbeste van speelronde 33. Hij scoorde namelijk 3 keer tegen FC Volendam en gaf 1 assist. De middenvelder was de allerbeste op het veld in de 7-2 overwinning op het al gedegradeerde Volendam. Het was nét niet genoeg voor de SN Sterspeler van de Week 33-prijs.

Middenvelder en SN Sterspeler van de Week 33: Lance Duijvestijn (Excelsior)

Die gaat namelijk naar die andere lange IJ. Nee niet, Steven Bergwijn, maar Lance Duijvestijn. Wij bij het SN Team van de Week weten hoe belangrijk assists zijn en als je er 3 geeft dan heb je jezelf al praktisch in het elftal gespeeld. Als je dan ook nog eens in een do-or-die-wedstrijd jouw Excelsior naar de overwinning leidt op concurrent Heracles Almelo (4-0), dan heb je jouw plek veiliggesteld. En als je dan in de vergelIJking gaat: Steijn speelde tegen het al gedegradeerde Volendam en Bergwijn tegen het nergens meer voor spelende Almere City. Bovendien kunnen we ervanuit gaan dat de medespelers van zowel Steijn als Bergwijn een hogere kwaliteit hebben dan die van Duijvestijn. Dus je weet al waar dit op uitdraait: Duijvestijn is de SoccerNews Sterspeler van de Week! Deze keer mag je wel met medespelers spelen die jouw kwaliteiten nog meer naar voren brengen.

Middenvelder: Marco van Ginkel (Vitesse)

Zoals een ervaren rot als Marco van Ginkel. De man uit Arnhem leidde Vitesse met 2 doelpunten naar de verrassende overwinning op sc Heerenveen (1-3). Zo wordt het afscheidstoernooi toch nog een beetje mooi. Zeker als jij en je teamgenoot Pinto ook nog een doordeweeks uitje hebben met het SN Team van de Week 33.

Aanvaller: Ibrahim Sadiq (AZ)

AZ was nog een club waar het echt moest. De Alkmaarders hadden door de zege op FC Twente vorige week plots weer zicht op Champions League-voetbal. Dan moest er wel gewonnen worden bij Go Ahead Eagles en dat gebeurde (dus ook). Ibrahim Sadiq zette zijn AZ op het juiste spoor door te profiteren van een blunder achterin: 0-1. Later was hij ook nog goed voor 1 assist. De grillige aanvaller wisselt geniale momenten af met rare fouten. Daar moeten we nog wel aan werken, gelukkig is hij bij ons in goede handen.

Aanvaller: Steven Bergwijn (Ajax)

Zal Steven Bergwijn blij zijn dat hij bij het SN Team van de Week 33 niet de aanvoerdersband hoeft te dragen? Zou dat hem nog meer vrijheid en plezier geven die hij zondag op de mat legde? Want wat speelde Bergwijn geweldig. Hij bezorgde Ajax hoogstpersoonlijk de vijfde plaats met een loepzuivere Nederlandse hattrick. Drie doelpunten op rij in één helft, doe hem dat maar eens na. Bergwijn had overigens wel heel weinig tegenstand met Almere. Bij de derde goal zagen we dat helemaal. Op zijn gemak dribbelde (lees: wandelde) langs vier tegenstanders om vervolgens raak te prikken. Toch willen we niet al te kritisch zijn na zo’n geweldige prestatie en dito doelpunt. Bergwijn kom erbIJ!

Aanvaller: Couhaib Driouech (Excelsior)

Dan tot slot de man zonder een lange IJ in zijn naam, maar wel de man met de meeste klinkers: Couhaib Driouech. De aanvaller staat nog steeds in de (gierige) belangstelling van PSV en kwam bij Excelsior-Heracles (4-0) als invaller in het veld. De rappe aanvaller had niet veel tijd nodig om een verpletterende indruk te maken met 2 doelpunten en 1 assist. Deze klinkerman kwam in de buurt van de lange IJ’s. Hij liet ze op Kralingen weer smullen en PSV mag nog wel met wat meer miljoentjes over de brug komen. Driouech is klaar voor de absolute climax in de laatste speelronde en dus ook voor het SN Team van de Week 34 en SN Team van het Seizoen?

Wie is de beste lange IJ?

  • Duijvestijn
  • Steijn
  • Bergwijn
  • Cruijff
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie