Dávid Hancko

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Dávid Hancko

Dávid Hancko is een Slowaakse verdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van de Tsjechische club Sparta Praag naar Feyenoord.

  • Hancko speelt momenteel voor Feyenoord
  • In 2023 werd de verdediger kampioen van Nederland
  • Hij speelde eerder voor MSK Zilina, Fiorentina en Sparta Praag
  • Hancko veroverde in 2017 de Slowaakse landstitel
  • In 2018 maakte hij zijn debuut als international van Slowakije

Clubcarrière

Hancko werd op 13 december 1997 geboren in het Slowaakse Prievidza. De verdediger begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Tatran Kamenec en Baník Horná Nitra. In 2013 werd hij opgenomen in de voetbalacademie van MSK Zilina, waar hij op 12 maart 2016 zijn debuut maakte als professional (2-0 nederlaag bij Sport Podbrezová). Voor die club speelde Hancko uiteindelijk veertig officiële wedstrijden, waarin hij vier goals maakte. Hij werd er in 2017 landskampioen.

Via Fiorentina naar Sparta Praag

In de zomer van 2018 werd Hancko door MSK Zilina verkocht aan het Italiaanse Fiorentina, dat circa drieënhalf miljoen euro voor hem neertelde. Hij tekende voor vijf seizoenen in Florence, maar na slechts vijf wedstrijden werd hij alweer uitgeleend aan Sparta Praag. In de zomer van 2021 werd Hancko permanent ingelijfd door de Tsjechische club, dat daarvoor tweeënhalf miljoen euro neertelde.

(Pro Shots)

Kampioen met Feyenoord

Na 102 officiële wedstrijden namens Sparta Praag werd Hancko in de zomer van 2022 overgenomen door Feyenoord. De Slowaak tekende voor vier seizoenen bij de Rotterdammers, die circa zes miljoen euro voor hem betaalden. Zijn debuut maakte Hancko op 27 augustus 2022 tegen FC Emmen (4-0 zege). Hij groeide uit tot een sterkhouder en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap van 2023.

Hancko werd begin 2024 gelinkt aan Paris Saint-Germain. Na de winterse transferperiode tekende de verdediger echter een nieuw contract bij Feyenoord (tot medio 2028).


Interlandcarrière

Hancko debuteerde op 13 oktober 2018 in de nationale ploeg van Slowakije (1-2 nederlaag tegen Tsjechië). Bondscoach Ján Kózak gunde hem tien minuten speeltijd. De verdediger werd een vaste waarde in de selectie en mocht zodoende mee naar het EK in 2021. Hancko speelde tijdens zijn eindronde alleen mee in de verloren groepswedstrijd tegen Zweden (1-0).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie