Dávid Hancko

Age: 25
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Dávid Hancko

Dávid Hancko is een Slowaakse verdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van de Tsjechische club Sparta Praag naar Feyenoord.

Hancko werd op 13 december 1997 geboren in het Slowaakse Prievidza. De verdediger begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Tatran Kamenec en Baník Horná Nitra. In 2013 werd hij opgenomen in de voetbalacademie van MSK Zilina, waar hij op 12 maart 2016 zijn debuut maakte als professional (2-0 nederlaag bij Sport Podbrezová). Voor die club speelde Hancko uiteindelijk veertig officiële wedstrijden, waarinh ij vier goals maakte.

Via Fiorentina naar Sparta Praag

In de zomer van 2018 werd Hancko door MSK Zilina verkocht aan het Italiaanse Fiorentina, dat circa drieënhalf miljoen euro voro hem neertelde. Hij tekende voor vijf seizoenen in Florence, maar na slechts vijf wedstrijden werd hij alweer uitgeleend aan Sparta Praag. In de zomer van 2021 werd Hancko permanent ingelijfd door de Tsjechische club, dat daarvoor tweeënhalf miljoen euro neertelde.

Feyenoord

Na 102 officiële wedstrijden namens Sparta Praag werd Hancko in de zomer van 2022 overgenomen door Feyenoord. De Slowaak tekende voor vier seizoenen bij de Rotterdammers, die circa zes miljoen euro voor hem betaalden. Zijn debuut maakte Hancko op 27 augustus 2022 tegen FC Emmen (4-0 zege).

Interlandcarrière

Hancko debuteerde op 13 oktober 2018 in de nationale ploeg van Slowakije (1-2 nederlaag tegen Tsjechië). Bondscoach Ján Kózak gunde hem tien minuten speeltijd. De verdediger werd een vaste waarde in de selectie en mocht zodoende mee naar het EK in 2021. Hancko speelde tijdens zijn eindronde alleen mee in de verloren groepswedstrijd tegen Zweden (1-0).

Laatste update: 30 augustus 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie