Timon Wellenreuther

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Timon Wellenreuther

Timon Wellenreuther is een Duitse doelman. In Nederland werd hij vooral bekend bij Willem II, maar sinds de zomer van 2022 is hij actief voor Feyenoord.

  • Wellenreuther speelt momenteel voor Feyenoord
  • In 2023 werd de doelman landskampioen
  • Eerder kwam hij uit voor Schalke 04, Willem II en Anderlecht

Clubcarrière

Wellenreuther werd op 3 december 1995 geboren in het Duitse Kalsruhe. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij in de jeugdopleiding van Kalsruher SC heeft gespeeld, maar voor die tijd kwam hij eerst nog uit voor Bulacher SC, Beiertheimer FV, SpVgg Durlach-Aue en Astoria Walldorf. De laatste stap naar het betaald voetbal maakte Wellenreuther ook elders. Zijn eerste tien wedstrijden als prof keepte Wellenreuther bij Schalke 04, waaronder zijn debuut tegen Bayern München (1-1) op 3 februari 2015.

Ook speelde Wellenreuther twee wedstrijden in de Champions League namens Schalke 04. Trainer Roberto Di Matteo liet hem vanwege blessures opdraven in de dubbele confrontatie met Real Madrid in de achtste finale. De formatie uit Gelsenkirchen triomfeerde met 3-4 in het Bernabéu, maar werd alsnog uitgeschakeld door de thuisnederlaag in de heenwedstrijd (0-2). In het seizoen 2015-2016 speelde Wellenreuther op huurbasis voor Real Mallorca (33 duels).

Willem II

In de zomer van 2017 maakte Wellenreuther de overstap naar Willem II, waar hij voor twee seizoenen met een optiejaar tekende. In zijn tweede seizoen maakte de Duitse doelman furore in de halve finale van het bekertoernooi tegen AZ. Na 120 minuten stond het 1-1 en dus moest een strafschoppenserie de winnaar bepalen. Wellenreuther groeide uit tot de held van de avond door drie strafschoppen te pareren. In de finale bleek Ajax echter een maatje te groot (0-4).

Anderlecht

Wellenreuther groeide in Tilburg uit tot een gerespecteerde doelman. Na drie seizoenen besloot de doelman echter afscheid te nemen van Willem II. In de zomer van 2020 koos hij voor Anderlecht als nieuwe werkgever. In België speelde hij na een moeilijke start uiteindelijk 27 officiële wedstrijden, maar dat bleek niet voldoende om in het seizoen 2021-2022 eerste doelman te blijven. Wellenreuther koos op huurbasis voor een terugkeer bij Willem II, waar hij als Speler van het Jaar degradeerde uit de Eredivisie.

(Pro Shots)

Feyenoord

In de zomer van 2022 koos Wellenreuther voor Feyenoord als nieuwe werkgever. In Rotterdam-Zuid fungeerde hij als stand-in voor Justin Bijlow, maar dankzij een blessure van diens collega mocht de Duitser in het seizoen 2022-2023 een serie wedstrijden onder de lat plaatsnemen. Mede dankzij diens prestaties mocht Feyenoord in mei 2023 het kampioenschap vieren op de Coolsingel.

Laatste update: 15 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie