Santiago Giménez

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Santiago Giménez

Santiago Giménez is een Mexicaanse spits. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Cruz Azul naar Feyenoord, dat circa vier miljoen euro voor hem neertelde.

  • Giménez speelt momenteel voor Feyenoord
  • De spits werd in 2023 kampioen van Nederland
  • Hij brak door in het shirt van Cruz Azul
  • Giménez debuteerde in 2021 als Mexicaans international
  • In 2023 besliste hij de Gold Cup-finale tegen Panama

Clubcarrière

Giménez werd op 18 april 2001 geboren in de Argentijnse miljoenenstad Buenos Aires. Zijn vader Christian was daar op dat moment actief als speler van Boca Juniors. In 2004 keerde het gezin Giménez terug naar Mexico. Senior speelde van 2010 tot 2018 voor het Mexicaanse Cruz Azul, waar ook zoonlief werd opgenomen in de jeugdopleiding.

Populair bij Cruz Azul

Ook de jonge Giménez wist het eerste elftal van Cruz Azul te bereiken. Hij speelde zelfs nog samen met vader Christian voor de club uit Mexico-Stad, waar hij debuteerde in de Copa MX. Zijn competitiedebuut maakte Giménez pas daarna, op 28 augustus 2019 tegen Club Tijuana (3-2 nederlaag). Zijn eerste doelpunt voor Cruz Azul maakte de spits op 2 februari tegen Toluca (3-3).

Giménez speelde uiteindelijk 104 officiële wedstrijden voor Cruz Azul. Met twintig doelpunten en elf assists werd hij een populaire speler bij de Mexicaanse stad. Bij zijn overstap naar Feyenoord in de zomer van 2022 was er dan ook volop aandacht in Mexico voor deze transfer.

(Pro Shots)

Feyenoord

In 2022 zocht Feyenoord naar een nieuwe spits als concurrent voor Danilo Pereira. Na pittige onderhandelingen met Cruz Azul bereikte de Rotterdamse club uiteindelijk een akkoord voor zo’n vier miljoen euro. Giménez tekende voor vier seizoenen en mocht op 13 augustus 2022 debuteren tegen sc Heerenveen (0-0). In blessuretijd maakte de spits nog bijna het winnende doelpunt, maar een absolute heldenrol bleef uit.

Die heldenrol verkreeg Giménez gedurende het seizoen 2022-2023 alsnog. De spits loodste Feyenoord naar de knock-outfase van de Europa League met het winnende doelpunt tegen SS Lazio (1-0) en werd ook in de Eredivisie van onschatbare waarde voor het elftal. Scoren deed Giménez onder meer in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-3 zege) en de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege).

Giménez verlengde zijn contract met Feyenoord in de zomer van 2023 met één jaar.


Interlandcarrière

Giménez koos voor een interlandcarrière namens Mexico, waar hij het grootste deel van zijn leven woonde. Hij doorliep verschillende jeugdteams namens zijn vaderland. Op 28 oktober 2021 maakte Giménez zijn debuut als A-international tegen Ecuador (2-3 nederlaag) om in zijn tweede interland meteen doel te treffen tegen Chili (2-2). In mei 2022 maakte hij tegen Nigeria (2-1 zege) zijn tweede interlandgoal.

(Pro Shots)

Het WK van 2022 ging voorbij aan Giménez, die wel tot de Mexicaanse selectie behoorde tijdens de Gold Cup van 2023. In de finale tegen Panama maakte de spits vlak voor tijd als invaller het winnende doelpunt (1-0).

Laatste update: 6 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie