Bart Nieuwkoop

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Bart Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop is een Nederlandse rechtsback van beroep. In de zomer van 2023 verliet hij het Belgische Union Sint-Gillis voor een rentree bij Feyenoord.

  • Nieuwkoop speelt momenteel voor Feyenoord
  • In 2017 werd hij kampioen met Nederland
  • Hij doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam
  • De rechtsback speelde tussen 2021 en 2023 voor Union Sint-Gillis

Clubcarrière

Nieuwkoop werd op 7 maart 1996 geboren in Bergen op Zoom. Hij groeide op in Tholen, waar zijn voetbalcarrière op vierjarige leeftijd begon bij amateurclub Tholense Boys. Nieuwkoop werd ontdekt door talentscouts van RBC Roosendaal en bleef daar actief tot het faillissement van de club in 2011. De verdediger verhuisde nadien naar Feyenoord.

Landskampioen in De Kuip

Op 4 oktober 2015 maakte Nieuwkoop zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. In de Eredivisie-wedstrijd tegen De Graafschap (1-2 overwinning) werd hij na 68 minuten afgelost door Tonny Vilhena. Door de concurrentie van Rick Karsdorp fungeerde de verdediger in de daaropvolgende seizoenen vooral als stand-in, maar op 14 mei 2017 stond hij wel aan de basis van de razendsnelle treffer van Dirk Kuijt tegen Heracles Almelo. Met een 3-1 zege behaalde de Rotterdamse formatie de landstitel.

Nieuwkoop won ook een Johan Cruijff Schaal en een TOTO KNVB Beker met Feyenoord. Tot zijn vertrek in de zomer van 2021 speelde hij in totaal 81 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij niet wist te scoren. Nieuwkoop werd in het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 nog even op huurbasis voor competitiegenoot Willem II (twintig wedstrijden).

Nieuwkoop (links) met Union Sint-Gillis tégen Feyenoord (Pro Shots)

Sterkhouder bij Union Sint-Gillis

In de zomer van 2021 maakte Nieuwkoop de overstap naar Union Sint-Gillis. Hij debuteerde op 25 juli in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen buurman Anderlecht voor de Belgische club. Zijn team verraste door als promovendus de reguliere competitie te winnen, maar in de play-offs schoot men tekort om Club Brugge van titelprolongatie af te houden.

Union Sint-Gillis greep in 2023 ternauwernood naast de Belgische titel. In de laatste play-offwedstrijd tegen Club Brugge was de club korte tijd virtueel landskampioen, maar in de eindfase ging het op verschillende velden mis voor Nieuwkoop en consorten. Het bleek zijn laatste wapenfeit in Brussel. De verdediger maakte in augustus 2023 een comeback bij Feyenoord.

Laatste update: 11 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie