Nieuwkoop legt uit wat Arne Slot zo goed maakt

Foto: Nieuwkoop legt uit wat Arne Slot zo goed maakt

Bart Nieuwkoop keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord. De rechtsback geniet met volle teugen van zijn tweede periode in Rotterdam, zo vertelt hij aan het Helden Magazine.

Bart Nieuwkoop: ‘Feyenoord-terugkeer een ideaal scenario’

“In de ideale elf kiest onze trainer Arne Slot voor Geertruida op rechtsback, maar met hem strijden voor die plek voelt goed”, weet Nieuwkoop. “Toen Feyenoord zich meldde, was dat voor mij een ideaal scenario. Niet alleen in voetballend opzicht, maar ook privé. Op voetbalgebied was het geweldig in België, maar privé was het moeilijk. Ik wil graag mensen om me heen, ben niet graag alleen. Ook al was België niet ver weg, hier in Rotterdam hebben we echt ons leven. Het was een mooi voetbalavontuur. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik nog een keer naar het buitenland wil. Klinkt dat gek voor een voetballer? Misschien, maar zo voelt het nu wel voor mij.”

Over coach Slot is Nieuwkoop lyrisch. “Achter elke oefening op de training zit een idee, zelfs achter een partij zes tegen twee. Dat wordt zelfs geanalyseerd met videobeelden. De eerste week ging het soms zo snel wat de trainer allemaal uitbeeldde en zei, dat ik echt even moest schakelen. Hij was meteen zoveel tactische informatie. Van hem hoor je niet als laatste aanwijzing voor een wedstrijd: ‘Mouwen opstropen, we gaan er vandaag vol op.’ Nee, de trainer heeft echt een plan en dat kan iedere wedstrijd weer anders zijn.”

Nieuwkoop hoort in de basis

  • Eens
  • Oneens
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie