‘Eredivisie-terugkeer Weghorst aanstaande’

Foto: ‘Eredivisie-terugkeer Weghorst aanstaande’

FC Twente wil komende zomer een nieuwe spits inlijven. Voor die plek hoopt Twente-trainer Joseph Oosting Wout Weghorst aan te kunnen trekken. De oefenmeester kent de aanvaller nog goed van zijn FC Emmen-periode en bovendien zou de Oranje-international zelf ook oren hebben naar een overgang naar de huidige nummer drie van de Eredivisie.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

FC Twente-trainer Oosting stuurt aan op Weghorst-transfer

Weghorst speelt momenteel op huurbasis voor TSG Hoffenheim, maar heeft er al meerdere keren geen geheim van gemaakt dat hij in de toekomst graag voor Twente wil uitkomen. De spits, nu nog onder contract staand bij Burnley, staat er ook goed op bij de Tukkers. “Wout is een speler die uit de regio komt, die internationaal zijn sporen heeft verdiend. En die dat nog steeds doet, bij Hoffenheim. Als zo’n speler bij ons wil komen voetballen, dan zijn wij volgens mij niet de club om te zeggen: dat gaan we niet doen”, vertelt Oosting in gesprek met Voetbal International.

Oosting heeft nog de beschikking over Ricky van Wolfswinkel en Myron Boadu, maar Oosting ziet Weghorst graag komen. “Volgens mij is Wout van harte welkom. Ik zou zijn komst zeker toejuichen, maar er zijn meer partijen bij betrokken.” Weghorst heeft in Engeland nog een contract tot medio 2025, waardoor Twente wel een transfersom zal moeten aftikken.

Oosting en Weghorst goede bekenden van elkaar

Oosting hoopt dat de deal er in ieder geval van gaat komen. “Ik ken Wout goed, ik weet waar hij vandaan komt”, waarmee de trainer doelt op zijn Emmen-periode, waar Weghorst destijds ook speelde. Als speler van Heracles stond hij voor de keuze: naar AZ, of naar een buitenlandse club. Toen heb ik hem advies gegeven. Dat een jonge speler altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling, voor een club die daarbij past. AZ, dus. We hebben na onze tijd in Emmen altijd contact gehouden. Dat doe je niet alleen als het goed gaat, maar ook op andere momenten. Ik hoop dat we weer kunnen gaan samenwerken. We zullen zien of dat ervan gaat komen.”

Verwacht jij dat Weghorst komende zomer naar FC Twente gaat?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
589+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie