Voorspelling: Welke drie landen plaatsen zich nog voor het Europees kampioenschap?

Foto: Voorspelling: Welke drie landen plaatsen zich nog voor het Europees kampioenschap?

Er zijn nog drie tickets voor het Europees kampioenschap in Duitsland waarvan de verdeling nog moet plaatsvinden. Er zijn er nog zes landen die strijden om deze drie plaatsen. De finales van de play-offs voor het EK vinden plaats op dinsdag 26 maart. Op dat moment zal ook bekend worden of Wales of Polen zich bij Nederland zal voegen in Groep D van het Europees Kampioenschap. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Georgië – Griekenland, Wales – Polen en Oekraïne – IJsland. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor het Europees kampioenschap in Duitsland.

Georgië – Griekenland

De winnaar van het duel tussen Georgië en Griekenland zal zich plaatsen voor Groep F op het EK. Het betreffende land voegt zich bij Portugal, Turkije en Tsjechië. Onder leiding van Willy Sagnol nam Georgië het in de halve finale van de play-offs op tegen Luxemburg. Ondanks de sterke kwalificatiefase van de Luxemburgers, werden ze overtroffen door het spel van de Georgiërs. Hoewel Kvicha Kvaratskhelia afwezig was wegens een schorsing, slaagde Georgië er toch in met 2-0 te winnen.

Kvaratskhelia, sterspeler van Georgië, zal weer beschikbaar zijn voor het duel tegen Griekenland en wordt ondersteund door oud-Vitessenaar Guram Kashia. Als centrale verdediger en aanvoerder van het team probeert Kashia zijn land naar het EK te leiden in een 5-3-2 opstelling. Georgië had het geluk dat na de 1-0 voorsprong tegen Luxemburg de tegenpartij een rode kaart ontving, waardoor het gevaar vanuit Luxemburg werd geneutraliseerd. Tegen Griekenland zal Georgië echter op meer weerstand stuiten.

In de halve finale stond Griekenland tegenover Kazachstan, waarbij Griekenland een overtuigende 5-0 overwinning behaalde op de Kazachen. De tegenstand was van matig niveau, waardoor de Grieken veel vertrouwen konden opdoen tijdens deze wedstrijd. Na 40 minuten stonden de Grieken al met 4-0 voor. Bondscoach Gus Poyet kon daarom vroegtijdig zijn belangrijkste spelers rust geven met het oog op het aanstaande duel tegen Georgië.

Vangelis Pavlidis begon de wedstrijd tegen Kazachstan op de bank. De aanvaller van AZ kreeg geen speeltijd tijdens deze wedstrijd. Zijn concurrent, Fotis Ioannidis, leverde daarentegen een uitstekende prestatie, waardoor Pavlidis ook tegen Georgië niet direct op een basisplaats hoeft te rekenen.

Georgië – Griekenland

De Grieken worden beschouwd als de favoriet voor deze wedstrijd. Georgië heeft het thuisvoordeel en zal het Griekenland niet makkelijk willen maken. Op papier beschikt Griekenland over meer kwaliteit, maar met Kvaratskhelia weet je het nooit. Daarom wedden op doelpuntenmaker ‘Kvaratskhelia scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.15 bij Unibet.

Kvaratskhelia scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wales – Polen

Voor het Nederlands elftal is de uitkomst van dit duel van groot belang, aangezien de winnaar zich bij Nederland, Frankrijk en Oostenrijk zal voegen in Groep D van het EK. Wales stond tegenover een sterk Finland in de halve finale, waarbij ze de Finnen met 4-1 versloegen. De uitslag was echter wat geflatteerd. Finland had meer balbezit en probeerde op te bouwen, maar Wales stond defensief sterk en wist te profiteren van elke mogelijkheid die het kreeg, resulterend in meerdere doelpunten uit snelle tegenaanvallen.

Aaron Ramsey, de sleutelspeler van Wales sinds Gareth Bale is gestopt, maakte geen minuten tegen Finland. Hoewel zijn beschikbaarheid tegen Polen nog onzeker is, hoopt bondscoach Robert Page hem wel op te stellen. Indien Ramsey fit genoeg is om te spelen, zal hij zeker een versterking zijn voor het middenveld van Wales.

Polen ontmoette Estland in de halve finale en boekte een comfortabele overwinning (5-1). De openingstreffer viel al na 22 minuten en Polen profiteerde daarna van het feit dat Maksim Paskotsi zijn tweede gele kaart ontving, waardoor Estland met tien man verder moest. De overige vier doelpunten van Polen vielen in de tweede helft.

Onder leiding van Michal Probierz speelt Polen in een 3-5-2 opstelling. Middenvelders Piotr Zieliński en Jakub Piotrowski speelden een uitstekende wedstrijd binnen dit systeem. Robert Lewandowski was bij geen van de vijf treffers rechtstreeks betrokken met een doelpunt of assist. Het lijkt erop dat dit systeem niet ideaal is voor hem, maar hij zal het beste ervan moeten maken.

Wales – Polen

Beide landen lijken ongeveer even goed te zijn. Volgens de bookmaker Unibet wordt Wales beschouwd als favoriet voor deze wedstrijd. Aangezien de wedstrijd in Wales wordt gespeeld, heeft het thuisland duidelijk een voordeel. Hoewel Polen mogelijk een betere selectie heeft op papier, wordt de counterkracht van Wales beschouwd als de doorslaggevende factor. Wedden op ‘Wales wint’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.45 bij Unibet.

Wales wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Oekraïne – IJsland

Voor onze zuiderburen is dit duel van groot belang, aangezien de winnaar zich zal plaatsen voor Groep E en zich zal voegen bij België, Roemenië en Slovenië. Oekraïne had een lastige halve finale tegen Bosnië en Herzegovina. Met een nipte 1-2 overwinning wist het zich te plaatsen voor de finale. Een eigen doelpunt van Mykola Matviyenko zorgde voor een pijnlijke achterstand, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de ploeg onder leiding van trainer Serhiy Rebrov de score om te draaien.

Roman Yaremchuk, die net was ingebracht als invaller, tekende voor een doelpunt en gaf vervolgens een assist op Artem Dovbyk, waardoor Oekraïne met 1-2 won. Hoewel Oekraïne de gehele wedstrijd de betere ploeg was, had het niet veel gescheeld of Bosnië en Herzegovina had nu in de finale gestaan. Door de oorlogssituatie in Oekraïne wordt deze wedstrijd gespeeld in Polen.

IJsland leverde een sterke prestatie tegen Israël. Na een 1-0 achterstand door een penalty van Eran Zahavi, wist het team vlak voor rust de wedstrijd om te draaien door tweemaal te scoren. Hoewel het er erg lang op leek dat de wedstrijd met 1-2 gewonnen zou worden, kreeg Zahavi in de laatste tien minuten nog een penalty, die hij miste. IJsland profiteerde daarna van de aanvalslust van de tegenstander en scoorde nog twee keer, waardoor de wedstrijd met 1-4 werd gewonnen.

Albert Gudmundsson, voormalig speler van AZ, speelde een hoofdrol door een hattrick te scoren en zo IJsland naar de finale tegen Oekraïne te leiden.

Oekraïne – IJsland

Oekraïne wordt gezien als de favoriet voor dit duel. Het land heeft betere spelers, maar IJsland mag ook zeker niet worden onderschat. De selectie van IJsland gaat vol voor elke bal en vecht voor elkaar. Daarom lijkt de uitslag hier lastig te voorspellen. Een doelpuntrijke wedstrijd lijkt het wel te gaan worden. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren: Ja’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.18 bij Unibet.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:54
15+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
24+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
3+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
60+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
412+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
391+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
314+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
319+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
50+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
216+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
373+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
108+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
130+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8385+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:25
317+
Van Persie doet onthulling over bizarre WK-wereldgoal
11:11
328+
‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’
10:53
335+
‘Ajax zet streep door Ten Hag’
10:35
1051+
‘Verrassende transferwending voor Mats Wieffer’
10:20
96+
Derksen en Driessen oneens over Ten Hag: “Velt eigen doodvonnis”
10:00
28+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie