Wedden op doelpuntenmaker

Wedden op doelpuntenmaker

Wat voorheen misschien als een niche-markt werd beschouwd, heeft de laatste jaren aanzienlijke populariteit gewonnen. We hebben het natuurlijk over de doelpuntenmaker weddenschap. Bij deze specifieke vorm van wedden voorspel je welke speler of spelers tijdens een wedstrijd een doelpunt zullen scoren.

Ben je een echte voetbalfan en waag je graag een gokje? Dan is wedden op doelpuntenmakers misschien wel iets voor jou! In dit artikel lees je alles over de goalscorerer weddenschap en geven we je tips hoe je deze het beste in kunt zetten.

Hoe werkt wedden op doelpuntenmakers?

Bij deze wedmarkt draait het om het juist voorspellen van specifieke spelers die hun naam op het scorebord weten te zetten. Denk je dat Kylian Mbappé dit weekend een doelpunt zal maken of dat Erling Haaland het net weer laat bollen? Dan kun je daar de vruchten van plukken door op hen in te zetten als doelpuntenmakers. Zolang als Mbappé en Haaland scoren, win jij je weddenschap. Het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd doet er in deze wedmarkt niet toe, dus zelfs bij een nederlaag kun je bij een goed voorspelde doelpuntenmaker een mooie winst tegemoet zien.

Claim €50 Free Bet
Minimale storting: €10. Inzetvereiste: Gelijk aan storting [100%1. Alleen inzetten op sport. Max Kwalificerende Inzet Bijdrage: 100%. Tijd om in te zetten: 14 dagen. Opt-in vereist. Tijd om te claimen: 14 dagen [Alle sporten, min odds 1.8]. Max waarde van Gratis Inzet: €50. Gratis inzet beschikbaar op alle sporten [min. kans 1.8]. Gratis inzet beschikbaar op zowel Prematch & Live markten. Gratis inzet 7 dagen geldig. Bonusvoorwaarden voor de sportwedden welkomstbonus voor nieuwe spelers van toepassing. • Algemene voorwaarden van toepassing. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Bonussen en promoties alleen 24+. Volledige voorwaarden

Factoren die meespelen bij wedden op doelpuntenmakers

Voordat je gaat wedden op goalscorer, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende factoren die mee kunnen spelen. Is jouw doelpuntenmaker in vorm? Dan wil dat nog niet zeggen dat je direct een value bet te pakken hebt. Er zijn namelijk veel variabelen die ervoor kunnen zorgen dat jouw weddenschap winnend is of niet.

1. Huidige vorm van het team

Voetbal is een teamsport en dus is het belangrijk om te onderzoeken hoe goed een team presteert. Je kan alsnog Haaland zijn, maar als er geen aanvoer is dan is het zelfs voor hem lastig om te scoren. Aan de andere kant kan een – op papier – minder sterke speler juist scoren aan de lopende band als hij in een sterk team speelt met goede aanvoer.

2. Afwezige ploeggenoten

Doelpuntenmakers zijn erg afhankelijk van hun ploeggenoeten. Meestal moet er iemand zijn die de bal aangeeft (de assist). In het seizoen 2015/16 was Olivier Giroud met 16 doelpunten de topscorer bij Arsenal. Hij kon dit echter niet zonder Mesut Özil, die dat seizoen maarliefst 19 assists op zijn naam wist te schrijven. Ga je wedden op goalscorer en zie je dat jouw geselecteerde doelpuntenmaker in de basis staat én in vorm is? Dan ben je er dus nog niet! Bekijk ook de potentiële afwezige ploeggenoten die van grote waarde zijn voor het team. Als de voornaamste assistkoning er met een blessure uitligt, kan dit van grote invloed zijn op je weddenschap.

Aan de andere kant kan je ook juist profiteren van afwezigen. Is Haaland geblesseerd? Dan wordt hij vervangen door een andere speler. Je kan hierop anticiperen door op deze speler te wedden. Vaak ligt de odd namelijk een stuk hoger!

3. Belang van de wedstrijd

Wanneer je wilt wedden op doelpuntenmaker, is het verstanding om te kijken naar de belangen van de wedstrijd. Speelt Manchester City tegen Fulham? Dan zou je denken dat Man. City in het voordeel is, totdat je ziet dat deze wedstrijd in de EFL Cup wordt gespeeld. Hier hecht Fulham misschien wel veel meer waarde aan dan Man. City, dat die week ook al in de Champions League aan de bak moet. Het kan zijn dat Man. City met een B-elftal op de proppen komt, terwijl Fulham al weken deze wedstrijd benadert als een finale. Check dus altijd wat de onderlinge belangen zijn en het huidige voetbalprogramma van beide ploegen.

4. Speelstijl en tactiek

De tactiek en speelstijl die een team hanteert, kunnen van invloed zijn op de kansen van bepaalde spelers om doelpunten te scoren. Teams die een aanvallende speelstijl hanteren en veel kansen creëren, bieden hun aanvallers meer mogelijkheden om te scoren dan teams die een defensievere benadering hebben. Er zit dan ook weer verschil tussen clubteams en landenteams. Haaland speelt bij Manchester City aanvallend voetbal, terwijl hij met de nationale ploeg van Noorwegen meer op de counter speelt.

TOT €250
Om de freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar of ouder. Voor meer informatie, zie de Algemene Voorwaarden. Volledige voorwaarden

Varianten voor wedden op doelpuntenmakers

De populairste manier om te wedden op specifieke doelpuntmakers is via de wedmarkt ‘Speler scoort op elk moment’. Bij dit type weddenschap maakt het niet uit hoe of wanneer jouw speler scoort, zolang hij de bal maar in het mandje weet te leggen. Het is wel goed om te weten dat eigen goals nooit meetellen bij wedden op doelpuntenmakers. Daarnaast geldt dit type weddenschap doorgaans alleen voor de reguliere speeltijd, plus de blessuretijd. Doelpunten gemaakt in een mogelijke verlenging of strafschoppenreeks zijn helaas ongeldig voor weddenschappen op doelpuntenmakers.

Daarnaast doe je er verstandig aan om even de kleine regeltjes van jouw bookmaker door te lezen voordat je een weddenschap op ‘Speler scoort op elk moment’ afsluit. De regels kunnen namelijk per bookmaker sterk verschillen. Zo word je weddenschap bij Unibet automatisch geannuleerd als jouw speler niet in de basis start, maar blijft dezelfde weddenschap bij Toto wel geldig als hij tijdens de wedstrijd als invaller alsnog binnen de lijnen komt. Dat kan je dus duur komen te staan als jouw speler pas in de 89e minuut mag invallen en dus nauwelijks speeltijd krijgt. Bij bookmakers als Toto kun je daarom beter pas je weddenschap afsluiten zodra de definitieve opstellingen bekend zijn.

Wedden op doelpuntenmaker

In bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld van hoe dit eruit kan zien. Je ziet hier een wedstrijd van AS Roma. Lukaku is in vorm en daarom kan je zelfs wedden op “scoort niet”.

Speler scoort meerdere goals

Reken je op een doelpuntenfestijn? Dan zou je ook kunnen inzetten op weddenschappen als Harry Kane scoort twee keer of meer, Brian Brobbey scoort een hattrick of zelfs Mbappé scoort vier keer of meer. De regels zijn hetzelfde als bij ‘Speler scoort op elk moment’, met het grote verschil dat slechts één doelpunt niet genoeg is.

Dit soort weddenschappen zijn vooral interessant als het krachtsverschil enorm is en er een echte goalgetter op het veld staat. Denk bijvoorbeeld aan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in hun goede jaren, of als Cody Gakpo met het Nederlands elftal mag aantreden tegen voetbaldwergen als Gibraltar of San Marino. De kans van slagen is natuurlijk kleiner dan bij een weddenschap op ‘Speler scoort op elk moment’, maar je mogelijke winst is ook hoger.

Speler scoort ten minste 2 doelpunten

Eerste of laatste doelpuntenmaker

Bij deze wedmarkt is je weddenschap alleen winnend als je weet te voorspellen welke speler het eerste of het laatste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening zal nemen. Maakte jouw speler een hattrick, maar werden de eerste en de laatste goal door een andere speler gemaakt? Dan heb je helaas pech. Eigen goals tellen wederom niet mee, dus in dat geval kijken bookmakers naar de eerstvolgende goal (of de een-na-laatste goal als je op laatste doelpuntenmaker had ingezet).

Bij dit type weddenschap neem je veel risico, maar daar staat tegenover dat je vaak kunt profiteren van hoge odds. Zo stond Davy Klaassen in zijn tijd bij Ajax bekend als Mister 1-0, waardoor hij vaak een goudmijntje was voor slimme punters. Bij de meeste bookmakers kun je ook wedden op welke speler het eerste of laatste doelpunt maakt namens zijn ploeg. In dat geval tellen goals van de tegenstander niet mee en kan de eretreffer in een kansloze 4-1 nederlaag voor jou toch van grote waarde zijn.

Speler scoort op een bepaald moment

Verder kun je bij veel bookmakers wedden op wanneer een speler scoort. Als je bijvoorbeeld verwacht dat Manchester City als een raket uit de startblokken komt, zou je kunnen inzetten op een goal van Haaland in de eerste helft, of misschien zelfs wel een goal in beide helften van de Noorse superspits. Vaak kun je dit het beste doen als live weddenschap. Je kan dan de wedstrijd even aankijken en vaak worden hier live weddenschappen op aangepast. Bijvoorbeeld: Cristiano Ronaldo scoort tussen minuut 31 en 41.

Speler scoort vanuit bepaalde positie

De meeste spitsen scoren vanuit het strafschopgebied. De kans op een goal vanuit het strafschopgebied is groter dan wanneer de bal van buiten het strafschopgebied komt. Hier kan je dan ook onderscheid in maken. Schietgrage buitenspelers of aanvallende middenvelders passen goed in dit beeld. Voor een goal buiten het strafschopgebied krijg je mooie odds aangeboden. Je kan ook wedden op doelpunten uit een penalty of een directe vrije trap.

Speler scoort van buiten het strafschopgebied

Manier van scoren

Weet jij alles van een bepaalde speler en houd je wel van een beetje risico? Dan kun je een weddenschap plaatsen op welke manier jouw speler zal scoren. Denk bijvoorbeeld aan een kopgoal van Luuk de Jong, een goal van buiten het strafschopgebied van Steven Berghuis of een doelpunt met de linkervoet van Santiago Giménez. De stelregel is; hoe gerichter de voorspelling, hoe kleiner de slagingskans en hoe hoger de quotering.

Manier van scoren

Tips voor wedden op doelpuntenmakers

Wedden op doelpuntenmakers zou je kunnen vergelijken met schaken: de spelregels zijn simpel, maar er komt heel wat bij kijken om het echt in de vingers te krijgen. Daarom hebben we hieronder enkele tips om goed van start te kunnen gaan.

Vergelijk de odds

De odds voor wedden op doelpuntenmakers kunnen per bookmaker enorm verschillen. Een goal van Jude Bellingham levert je bij Bingoal misschien een odd van 2.20 op, maar staat bij LeoVegas op maar liefst 2.50! Zorg dat je een account hebt bij alle bookmakers uit ons overzicht, zodat je altijd kunt profiteren van de beste odds. Hiermee maximaliseer jij altijd je potentiële winst.

Doe goed onderzoek

Zoals altijd bij wedden op voetbal is het belangrijk om vooraf goed je huiswerk te doen. Je moet de teams immers goed kennen om tot een slimme weddenschap te komen. Bij wedden op doelpuntenmakers gaan we echter nog een stapje verder met onze research. Natuurlijk is de vorm van de speler in kwestie belangrijk, maar daarmee zijn we er nog niet. Zo is het belangrijk om te weten wie doorgaans de strafschoppen en de vrije trappen nemen, want veel doelpunten komen voort uit standaardsituaties. En als de vaste strafschoppennemer er niet bij is, wie mag er dan aanleggen vanaf elf meter?

Kijk ook hoe de rest van het elftal ervoor staat. Als een ploeg het bijvoorbeeld moet stellen zonder zijn assistkoning, zou het goed kunnen dat de spits nauwelijks in stelling wordt gebracht. Dan is een weddenschap op een specifieke doelpuntenmaker direct een stuk minder interessant. Daarnaast houden we natuurlijk ook rekening met de tegenstander. Als Real Madrid in de aanloop naar El Clásico opeens de ene na de andere verdediger ziet wegvallen, dan is dat natuurlijk goed nieuws voor de aanvallers van FC Barcelona. Het is bij wedden op doelpuntenmakers dus vooral van belang om verbanden te zien die bij een normale 1X2-weddenschap op resultaat wellicht een minder grote rol spelen.

Ga op zoek naar value

Net zoals bij alle andere wedmarkten draait het bij wedden op doelpuntenmakers vooral om het zoeken naar wedden op value, oftewel waardevolle weddenschappen. Eerder in dit artikel werd Klaassen als voorbeeld gebruikt als een speler die in zijn Ajax-periode als middenvelder relatief vaak voor de belangrijke openingstreffer zorgde. Als je dergelijke pareltjes eruit weet te vissen, kan wedden op doelpuntenmakers interessant zijn.

Uiteindelijk staat iedere odd voor een bepaalde kans van slagen. De formule is simpel: odd / 100 = kans van slagen. Een odd van 2.00 staat voor 50% kans, een odd van 4.00 voor 25% kans en een odd van 10.00 voor 10% slagingskans. Als Lautaro Martínez bijvoorbeeld een odd van 2.00 krijgt om met Argentinië te scoren tegen Brazilië, zou hij in tenminste de helft van deze wedstrijden trefzeker moeten zijn om van value te kunnen spreken. Lees hier alles over de werking van odds.

Ook hogere odds kunnen echter interessant zijn als je de kans van slagen hoger inschat dan de bookmakers. Vooral verdedigers krijgen vaak hoge odds voor het maken van een goal. Dat is begrijpelijk, want zij komen normaal gesproken een stuk minder vaak in scoringspositie dan aanvallers. Als jij echter weet dat een bepaalde verdediger gevaarlijk is bij hoekschoppen en vrije trappen of misschien zelfs wel is aangewezen als strafschoppennemer – zoals bijvoorbeeld onlangs Virgil van Dijk bij Oranje – dan kan het toch interessant zijn om een kleine weddenschap af te sluiten op een goal van hem.

Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Meld je aan en stort tussen de €5 en €10 om vijf keer dat bedrag aan wedkredieten te ontvangen. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen ter waarde van je in aanmerking komende storting. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder. Registratie vereist. Min. storting vereist. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden. Registratie vereist. Volledige voorwaarden

Veelgemaakte fouten bij wedden op doelpuntenmaker

Bij het wedden op doelpuntenmakers kun je verschillende fouten maken die je kans op succes verminderen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze valkuilen en ze te vermijden:

  1. Je wedt klakkeloos op jouw favoriete speler
    Probeer altijd objectief te kijken naar de kansen van een doelpuntenmaker!
  2. Je selecteert op basis van odd
    Wed niet op basis van een hoge of lager odd. Kom erachter waar dit vandaan komt en bepaal dan of er waarde op zit.
  3. Je doet totaal geen onderzoek
    Bekijk de opstellingen, blessures, schorsingen en ken het belang van de wedstrijd. Zonder onderzoek kan je geen degelijke weddenschap vinden.
  4. Je vertrouwt teveel op indivduele kwaliteiten
    Kijk niet alleen naar de individuele kwaliteiten maar ook naar de kwaliteiten van het team als geheel.

Conclusie: Is wedden op goalscorer interessant?

Wedden op doelpuntenmakers kan heel aantrekkelijk zijn. De odds zijn vaak behoorlijk hoog en één beslissende actie kan al genoeg zijn voor een mooie klapper. Voor de grootste waaghalzen zijn er ook nog diverse varianten beschikbaar, zoals het voorspellen wie de score opent, wie een hattrick maakt of wie weet te scoren vanaf buiten het strafschopgebied.

Het is echter belangrijk om altijd eerst goed je huiswerk te doen voordat je een weddenschap op een bepaalde doelpuntenmaker afsluit. Wat zijn de sterke en zwakke punten van jouw team, de tegenstander en natuurlijk ook jouw specifieke speler? Zodra je dat in kaart hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar value. Dat vergt discipline, maar als je dat op de lange termijn goed doet, kun je misschien een aardig slaatje slaan uit wedden op doelpuntenmakers.

Leer ook andere wedtypes te begrijpen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie