Wedstrategie: De Cash-out strategie

Cash out strategie voetbalwedden

Wist je dat je een afgelsoten weddenschap vaak kunt laten uitbetalen voordat de wedstrijd is afgelopen? Een van de meest populaire wedstrategieën is het vroegtijdig afronden van weddenschappen via de cash-out strategie. Op deze manier hebben spelers de mogelijkheid om vroegtijdig winst te nemen of een mogelijk verlies af te dekken.

Dat klinkt natuurlijk goed, maar is het toepassen van de cash-out strategie wel echt zo slim? Daar zullen wij je in dit artikel alles over vertellen!

Wat is cash out?

Via de cash-out geven bookmakers je de mogelijkheid om je lopende weddenschap af te ronden nog voordat de wedstrijd is afgelopen. Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld:

Je hebt ingezet op een overwinning van Nederland tegen België. Met nog 10 minuten op de klok verdedigt Oranje een 2-1 voorsprong, maar de Belgen zijn begonnen aan een slotoffensief. Omdat je voelt dat de gelijkmaker in de lucht hangt, log je in op je bookmaker-account en besluit je op de cash-out knop te drukken. Je weddenschap is nu direct afgerond en je winst staat meteen op je speelsaldo. Jij hebt je schaapjes al op het droge: zelfs als de Belgen alsnog de gelijkmaker weten te forceren, heb jij je winst al op zak.

Cash-out met winst

Middels cash-out kun je dus een mogelijke winst al vroegtijdig veiligstellen. De hoogte van de winst zal afhangen van de tussenstand, het spelbeeld en de verstreken speeltijd. Des te zekerder de overwinning al binnen lijkt, des te dichter de mogelijke winst van een cash-out bij een gewone gewonnen weddenschap zal liggen. De kans dat een ploeg in de 75e minuut een 3-0 voorsprong uit handen zal geven is immers een stuk kleiner dan wanneer een team met nog een uur speeltijd te gaan een nipte voorsprong moet verdedigen.

Real Madrid – Bayern MünchenInzetTussenstandCash out
Real Madrid wint @1.70€10,-1-0 in 80e minuut€12,10
Real Madrid wint @1.70€10,-2-0 in 80e minuut€15,35
Bovenstaande tabel is slechts een voorbeeld

Cash-out met verlies

Je kunt natuurlijk ook op de cash-out knop drukken als de ploeg waarop jij had ingezet op achterstand staat en je niet meer gelooft in een ommekeer. Daarmee beperk je je mogelijke verlies. Je oorspronkelijke inzet zul je gezien de nadelige tussenstand niet terugkrijgen, maar iets is nog altijd beter dan niets. Het bedrag dat je terugkrijgt, zal afhangen van hoe uitzichtloos de situatie is. Des te kleiner de kans dat jouw team zich zal terugknokken in de wedstrijd, des te lager het bedrag zal zijn dat je terugkrijgt bij een mogelijke cash-out.

Real Madrid – Bayern MünchenInzetTussenstandCash out
Real Madrid wint @1.70€10,-1-1 in 80e minuut€3,40
Real Madrid wint @1.70€10,-0-1 in 80e minuut€0,75
Bovenstaande tabel is slechts een voorbeeld

Het is belangrijk om te vermelden dat het cash-out bedrag afhankelijk is van meerdere factoren. Want de tussenstand zegt wel iets, maar vertelt niets over het overwicht van een team in de wedstrijd. Als Real Madrid bij 1-1 in de 80e minuut overduidelijk de overhand heeft en op zoek is naar de 2-1, is het cash-outbedrag hoger dan wanneer Bayern München aandringt. Dit komt omdat de kans op een doelpunt van Real lager is dan wanneer de eerste situatie van toepassing is. Daarom worden de bedragen bij de cash-out altijd gebaseerd op de live odds.

Nederland wint het EK voetbal 2024

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Veel voorkomende cash-out situaties

Er zijn verschillende redenen waarom spelers overwegen om gebruik te maken van een cash-out. Hieronder bespreken we de meest voorkomende situaties.

Afdekken van potentieel verlies

De meeste spelers kiezen voor een cash-out wanneer zij geen vertrouwen meer hebben in een goede afloop van hun weddenschap. Op die manier krijgen ze toch nog wat terug van hun oorspronkelijke inzet, die ze anders volledig kwijt zouden zijn als de weddenschap daadwerkelijk fout blijkt te zijn.

Toch kun je je afvragen of het slim is om in dergelijke situaties op de cash-out knop te drukken. Er zijn genoeg voorbeelden van teams die een achterstand alsnog wisten om te buigen in een overwinning. Als het bedrag dat je terugkrijgt bij een mogelijke cash-out slechts een fractie van je oorspronkelijke inzet is, ben je doorgaans beter af om je weddenschap gewoon te laten staan.

Veiligstellen van een combi-weddenschap

Ook komt het vaak voor dat spelers via de cash-out hun combi-weddenschap vroegtijdig in veilige haven willen loodsen. Stel dat je een combi-weddenschap hebt gemaakt van vier wedstrijden, waarvan drie op zaterdag en een op zondag. Als je de drie duels van zaterdag al hebt gewonnen, is het heel verleidelijk om eieren voor je geld te kiezen en deze weddenschap uit te cashen. Als die laatste wedstrijd de mist in gaat, kun je immers fluiten naar je centen.

Ook in dit geval doe je er toch beter aan om niet op de cash-out knop te drukken. Via cash-out kun je je weliswaar verzekeren van een gegarandeerde winst, maar je had een hogere odd gekregen als je alleen die wedstrijden van zaterdag in je combi-weddenschap had gezet en de zondagse wedstrijd links had laten liggen.

Verzekeren van winst

Een andere reden waarom spelers vaak kiezen voor een cash-out is omdat zij hun winst graag direct op hun speelsaldo willen hebben. Zij hebben hun weddenschap al zo goed als binnen, maar willen liever niet wachten tot het laatste fluitsignaal.

Natuurlijk is het fijn als je je winst direct op je speelsaldo hebt staan, maar daar zit ook een prijskaartje aan. De mogelijke uitbetaling van een cash-out is immers nooit zo hoog als wanneer je een gewonnen weddenschap gewoon laat staan.

Ons advies: doe geen cash-out

Zoals je ziet zijn wij absoluut geen voorstander van de cash-out strategie. Je winst is namelijk altijd minder dan wanneer je een gewonnen weddenschap gewoon zou laten staan of minder wedstrijden had geselecteerd in je combi-weddenschap. Ook als je een weddenschap dreigt te verliezen, is het op de lange termijn vrijwel altijd gunstiger om je weddenschap niet uit te cashen.

Je betaalt extra commissie

Via de cash-out optie spelen bookmakers namelijk in op onze emoties. De meeste mensen hebben van nature een afkeer van risico: verlies komt harder binnen dan winst. Dat is de reden waarom veel spelers de verleiding niet kunnen weerstaan om toch op de cash-out knop te drukken.

Elke keer dat je kiest voor een cash-out betaal je echter in feite een extra commissie aan de bookmaker. Zelfs bij een gunstige tussenstand betaal je deze commissie, omdat je winst bij een cash-out lager is dan wanneer je daar niet voor zou kiezen. Elke keer dat je op de cash-out knop drukt, snijd je jezelf in de vingers. Doe dat dus niet, want het is al moeilijk genoeg om de bookmakers te verslaan.

Niemand heeft een glazen bol

Misschien denk je nu: “Ja, dat zal allemaal wel. Maar afgelopen weekend was ik maar wat blij dat ik mijn combi-weddenschap had uitgecasht, want tijdens die laatste wedstrijd liep alles in de soep”. Er zullen inderdaad specifieke weddenschappen zijn waarbij je achteraf gezien beter voor een cash-out had kunnen kiezen.

Dat is echter een koe in zijn kont kijken. Niemand heeft een glazen bol, dus op het moment dat je de cash-out deed kon je niet weten wat de uitslag zou worden. Als we kijken over een langere periode en meerdere weddenschappen, dan is het overduidelijk dat je beter uit de buurt kunt blijven van de cash-out knop. 

Waarom kan ik niet uitcashen?

Hoe werkt een cash out?

Hoe wordt de cash out berekend?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie