Barça zeker van plek twee, Sørloth verrast Real

FC Barcelona heeft zondagavond de tweede plaats in LaLiga veilig weten te stellen. De Catalanen rekenden in eigen stadion af met Rayo Vallecano (1-0) en kan daardoor niet meer achterhaald worden door Girona.

Dubbelslag Pedri bij FC Barcelona

In aanloop naar deze wedstrijd ontstond er grote onrust. Volgens Spaanse media is trainer Xavi Hernández zo goed als zeker op weg naar de uitgang bij FC Barcelona, dat naar verluidt ‘not amused’ is over zijn recente houding. Een opmerkelijke wending wetende dat de clubleiding hem eerder juist overhaalde om deze zomer binnenboord te blijven.

Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong maakte FC Barcelona geen fout tegen Rayo Vallecano. Robert Lewandowski opende de score voor de Catalanen, waar Pedri de wedstrijd tussen de 72ste en 75ste minuut op slot gooide. Hierdoor verzekerde zijn team zich van de tweede plaats en dus de lucratieve deelname aan de Supercopa de España. Of dat voldoende is voor Xavi is echter zeer de vraag.

Real Madrid speelt met 4-4 gelijk

Real Madrid heeft in de voorlaatste speelronde een doelpuntrijk gelijkspel neergezet. De Spaanse kampioen leidde op bezoek bij Villarreal zeer comfortabel, maar vier doelpunten van Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) gooide roet in het eten: 4-4.

Halverwege leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid. Arda Güler en Joselu zorgden voor een comfortabele marge na dertig minuten spelen, waar Lucas Vázquez en opnieuw Güler de marge zelfs naar 1-4 tilden bij rust. Tussendoor maakte Sørloth zijn eerste treffer van de avond.

Villarreal toonde na rust veerkracht. Binnen elf minuten maakte de thuisclub de ruime achterstand ongedaan via Sørloth, die met zijn tweede, derde en vierde treffer de 4-4 op het bord zette. In het laatste half uur bleven nieuwe doelpunten echter uit.

Girona wint ruim, Atlético onderuit

Girona, de nummer drie van LaLiga, won tegelijkertijd met 1-3 van Valencia. Voormalig PSV-aanvaller Sávio nam één van de doelpunten voor zijn rekening. Daley Blind speelde de volle negentig minuten voor de Catalaanse revelatie van dit seizoen.

Atlético Madrid werd daarentegen met 1-4 gevloerd door Osasuna. Memphis Depay mocht na iets meer dan een uur spelen invallen, maar kort daarna maakte de opponent uit Pamplona het derde doelpunt.