Arda Güler

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Arda Güler

Arda Güler is een Turkse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Fenerbahçe naar de Spaanse topclub Real Madrid.

  • Güler speelt momenteel voor Real Madrid
  • De middenvelder brak door in het shirt van Fenerbahçe
  • In 2023 won hij de Turkse beker
  • Güler debuteerde in 2022 als international van Turkije

Clubcarrière

Güler werd op 25 februari 2005 geboren in het Turkse district Altindag, dat deel uitmaakt van de metropool Ankara. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Genclerbirligi en daar sperelde de middenvelder zich in de kijker bij een van de grootste clubs van Turkije: Fenerbahçe. In 2019 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Sari Kanaryalar.

Doorbraak bij Fenerbahçe

Güler maakte op 19 augustus 2021 zijn debuut in de A-selectie van Fenerbahçe. Trainer Vítor Pereira liet de middenvelder in de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League invallen tegen HJK Helsinki (1-0 overwinning). Drie dagen later mocht hij tegen Antalyaspor eveneens debuteren in de Süper Lig. Güler mocht in het seizoen 2021-2022 in totaal zestien keer opdraven voor de hoofdmacht, waarin hij driemaal als afmaker fungeerde.

In duel namens Fenerbahçe (Pro Shots)

Fenerbahçe gunde Güler in het seizoen 2022-2023 het iconische rugnummer 10. De aanvallende middenvelder beschaamde dit vertrouwen niet. In 35 officiële wedstrijden maakte hij zes doelpunten en fungeerde hij zeven keer als aangever. Zijn goede spel viel ook op bij clubs uit het buitenland. Zijn naam viel in relatie tot clubs als Ajax, FC Barcelona en Real Madrid. In juli 2023 gaf Güler zijn jawoord aan de Madrileense club. Naar verluidt kwamen beide clubs een deal van twintig miljoen euro plus een doorverkooppercentage overeen.

Real Madrid

Door een blessure moest Güler de volledige eerste seizoenshelft aan zich voorbij laten gaan. Pas op 6 januari 2024 maakte de miljoenenaankoop zijn officiële debuut voor Real Madrid, dat in de Copa del Rey een 1-3 zege behaalde op Arandina CF. Hij speelde vervolgens ook mee in de halve finale van de Supercopa de España-wedstrijd tegen Atlético Madrid (winst na verlenging). De Koninklijke veroverde vier dagen later de Spaanse Supercup door de finale tegen FC Barcelona met 4-1 in eigen voordeel te beslissen. Güler bleef ditmaal op de bank.


Interlandcarrière

Güler debuteerde op 19 november 2022 in de oefeninterland tegen Tsjechië (2-1 overwinning) in de nationale ploeg van Turkije. Op 19 juni 2023 maakte hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (2-0 overwinning) op fraaie wijze zijn eerste interlanddoelpunt.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie