Federico Valverde

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Federico Valverde

Federico Valverde is een Uruguayaanse middenvelder. In de zomer van 2016 maakte de international van Uruguay de overstap naar Real Madrid, waar hij nog altijd actief is.

  • Valverde speelt momenteel voor Real Madrid
  • De middenvelder won in 2022 de Champions League
  • Hij werd landskampioen in zowel Spanje (tweemaal) en Uruguay
  • Valverde won ook de Copa del Rey
  • In 2017 debuteerde hij als Uruguayaans international

Clubcarrière

Santiago Federico Valverde Dipetta werd op 22 juli 1998 op de wereld gezet in Montevideo. In de hoofdstad van Uruguay lanceerde de rechtspoot zijn voetbalcarrière in het shirt van Estudiantes de la Unión. Bij deze bescheiden club speelde hij zich in de kijker bij de grootste club van het Zuid-Amerikaanse land: Peñarol.

Peñarol

Valverde doorliep de jeugdopleiding van Peñarol, waar hij op 16 augustus 2015 debuteerde in de competitiewedstrijd tegen CA Cerro (0-3 overwinning). Zes dagen later mocht de middenvelder opnieuw aantreden voor Los Manyas. In 2015 bleef het bij deze twee wedstrijden, maar gaandeweg het Argentijnse seizoen van 2016 lukte het hem om een basisplaats af te dwingen. Zijn bijdrage in Peñarol-shirt bleef echter beperkt tot dertien officiële wedstrijden.

(Pro Shots)

Real Madrid

In de zomer van 2016 maakte Valverde al de overstap naar Real Madrid. In het seizoen 2016-2017 speelde de Uruguayaanse middenvelder voor Real Madrid Castilla (tweede team), waarna hij een jaar op huurbasis werd ondergebracht bij Deportivo La Coruña. Na twee leerzame seizoenen mocht Valverde in 2018 officieel aansluiten bij de A-selectie van De Koninklijke.

Valverde werd in zijn eerste seizoenen bij Real Madrid niet onomstreden. De Uruguayaan had zijn waarde voor de Spaanse topclub, maar speelde maar een beperkt deel van de wedstrijden vanaf de aftrap. Dit veranderde vanaf het seizoen 2022-2023 en dat bekroonde de middenvelder door regelmatig zijn doelpunten mee te pikken. In september 2022 maakte hij een wereldgoal door tegen Real Mallorca een lange soloactie doeltreffend af te ronden.

Valverde heeft in Madrileense dienst al verschillende prijzen gewonnen. Met Real Madrid verzamelde hij twee Spaanse titels, drie Spaanse Supercups, twee wereldbekers voor clubteams, de Champions League, de Europese Supercup en de Copa del Rey.


Interlandcarrière

Valverde debuteerde op 6 september 2016 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay (1-2 overwinning) voor de nationale ploeg van Uruguay. Hij wist meteen zijn eerste interlanddoelpunt te produceren. Sindsdien is de middenvelder actief geweest op één WK (2022) en twee Copa América-edities (2019 en 2021).

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie