Xavi ziet Real Madrid als topfavoriet in bekerclash

Foto: Xavi ziet Real Madrid als topfavoriet in bekerclash

Ondanks dat FC Barcelona de ranglijst aanvoert in de Primera División ziet Xavi zijn ploeg niet als favoriet voor de halve finales van de Copa del Rey waarin Real Madrid de tegenstander is. Wil Barcelona een kans maken dan moet het niveau van de eerder gewonnen Supercopa worden aangetikt.

In Estadio Santiago Bernabéu staat donderdag de eerste halve finale op het programma tussen beide Spaanse grootmachten. Xavi vertelde op de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel een spannende strijd te verwachten. “De laatste Clásico in La Liga won Real, maar wij versloegen hen in de Supercopa. Ik denk dat dit tweeluik ook pas in de return wordt beslist.”

Andere speelstijl

De Spaanse oefenmeester ziet De Koninklijke wel als grote favoriet. “Zij zijn de regerend Spaans kampioen zijn én titelhouder in de Champions League. Real heeft de laatste jaren meerdere prijzen gewonnen en wij zitten nog in een opbouwfase.” Wel denkt dat Xavi dat er mogelijkheden zijn, ook gezien de eerdere gewonnen ontmoeting van dit seizoen.

De Barcelona-trainer weet dat het belangrijk is om een hechte eenheid te vormen en overweegt zijn speelplan opnieuw aan te passen. “We moeten dapper zijn, persoonlijkheid tonen en balvast zijn. Anders hebben zij met Vinícius, Valverde, Rodrygo, Benzema topspelers om toe te slaan. Dit is ook een wedstrijd waarin je soms moet afstappen van je reguliere speelwijze. Dat deden we ook in de Supercopa.”

Wie gaat zich plaatsen voor de finale?

  • Barcelona
  • Real Madrid
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie