Hans Kraaij onthult reden waarom Zirkzee en Wieffer ontbreken bij Oranje

Foto: Hans Kraaij onthult reden waarom Zirkzee en Wieffer ontbreken bij Oranje

Joshua Zirkzee en Mats Wieffer beleefden beide een uitstekend seizoen, maar horen niet bij de voorselectie voor het EK van Oranje. Hans Kraaij jr., die navraag deed bij Ronald Koeman, weet dat dat te maken heeft met de blessures waar ze mee kampen.

Ronald Koeman legde uit aan Hans Kraaij waarom duo ontbreekt op EK

“Zirkzee is aan een heel goed seizoen bezig bij Bologna. Hij heeft elf goals en vijf assists en de grote clubs zitten achter hem aan”, begint Kraaij bij Goedemorgen Eredivisie. “Ronald Koeman speelt 3-4-2-1, dus met twee spelers achter Memphis. Zirkzee zou daar zó ongelooflijk goed en mooi in passen. Ik vind hem zó stilistisch, zo mooi, zulke zachte voeten. En hij is gretiger geworden om in de zestien te komen.” De 22-jarige Schiedammer viel vorige week uit bij Bologna tegen Napoli.

Twee uitzonderingen

Ook Wieffer ontbreekt op de voorlopige EK-lijst van het Nederlands elftal. De Tukker miste de laatste duels van Feyenoord. “Toen heeft hij letterlijk gezegd: ik neem alleen fitte spelers mee naar het EK. Met uitzondering voor Frenkie de Jong en Memphis, alleen daar ga ik op wachten.” De analist zou het wellicht anders doen. “Ik zou met Zirkzee en Wieffer nog wel een slag om de arm houden, maar de bondscoach bepaalt en hij is daar heel duidelijk in.”

Tafelgenoot Quilindschy Hartman, die het EK ook mist door zwaardere blessure, kan het erg goed vinden met ploeggenoot Wieffer. “We hebben het natuurlijk over het Nederlands elftal gehad, maar de trainer heeft het hem duidelijk uitgelegd. Hij gaat de eerste wedstrijd niet halen, dus ja… Mats baalt, maar hij begrijpt het ook. Als hij die eerste wedstrijd had gehaald, dan had hij er gewoon bij gezeten. Maar op een toernooi, tegen grote landen, wil je fitte spelers hebben.”

Logische keuzes van Koeman?

  • Ja, valt goed te begrijpen
  • Vind ik niet
845+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie