Onbegrip na aankondiging Premier League prijs: ‘Hoe kan hij er niet tussen staan?’

Foto: Onbegrip na aankondiging Premier League prijs: ‘Hoe kan hij er niet tussen staan?’

Vandaag heeft de Premier League haar genomineerden aangekondigd die kans maken op individuele prijzen, zoals manager van het seizoen en de speler van het seizoen. Vooral de laatste creëerde veel ophef in de voetbalwereld, omdat bij de acht spelers één naam ontbrak: Rodrí, de verdedigende middenvelder van Manchester City. Teamgenoten Phil Foden en Erling Haaland zijn wel genomineerd.

‘Rodrí moet speler van het jaar worden in de Premier League’

Als reactie op de, volgens hen, ongepaste afwezigheid van de Spanjaard ging voetbalstatistiekengigant Squawka een uitdaging aan met haar volgers om iemand te vinden in Europa die betere statistieken over het algemeen had. Dit zorgde ervoor dat fans de beste en meest complete voetballers op topniveau gingen uitpluizen in de hoop dat ze alleskunner Rodrí konden verslaan. Niet alleen won hij vorig seizoen de treble, ook dit jaar is er nog altijd kans op twee prijzen en de middenvelder is onomstreden bij Pep Guardiola – die vorig jaar vond dat Rodrí zelfs de Gouden Bal moest krijgen.

Om het wat spannender te maken, mochten er uiteindelijk vijf spelers naar voren worden geschoven. Als één van hen Rodrí kon verslaan, nam Squawka haar statement terug. Zij vinden dat de prijs voor Premier League Player of the Season naar hem moet gaan en wilden het met statistieken bewijzen. Het resultaat loog er niet om, de middenvelders van de beste clubs ter wereld slaagden er niet in om completer te zijn. Zelfs Jude Bellingham, volgens velen het prototype middenvelder, legde het af. Het is het waard om eens door hun account te scrollen, de vergelijkingen zijn erg interessant.

Verdient Rodrí de prijs dit jaar?

  • Ja, hij is de beste
  • Nee, statistieken zeggen niet alles
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie