Rodrí

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Rodrí

Rodrí is een verdedigde middenvelder van Spaanse komaf. Sinds de zomer van 2019 draagt hij het shirt van Premier League-club Manchester City.

  • Rodri speelt momenteel voor Manchester City
  • In 2023 besliste hij de Champions League-finale tegen Internazionale
  • De middenvelder werd dat jaar voor de derde keer landskampioen met City
  • Eerder speelde Rodrí voor Villarreal en Atlético Madrid
  • In 2023 won hij de Nations League met Spanje

Clubcarrière

Rodrí heet voluit Rodrigo Hernández Cascante en is op 22 juni 1996 geboren in de Spaanse hoofdstad Madrid. De middenvelder begon zijn voetbalcarrière bij CF Rayo Majadahonda, waar zijn potentie al snel werd ontdekt door Atlético Madrid. Tussen 2007 en 2013 droeg hij het tenue van Los Rojiblancos. Twijfels over diens fysieke weerbaarheid deed Atlético besluiten om de samenwerking stop te zetten.

Villarreal

In 2013 werd Rodrí naar Villarreal gehaald. De Spanjaard doorliep de laatste fase van zijn jeugdopleiding bij El Submarino Amarillo, waar hij in februari 2015 voor het eerst mocht opdraven in het tweede elftal. Zijn officiële debuut voor Villarreal volgde op 17 april 2016 in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano. Drie dagen later werd Rodrí ook een invalbeurt gegund in zijn geboortestad, in de met 3-0 verloren wedstrijd bij Real Madrid.

Bij Villarreal groeide Rodrí uit tot een smaakmaker. In een tijdsbestek van ruim twee jaar mocht de rechtspoot 84 keer opdraven in een officiële wedstrijd, met twee doelpunten en zes assists als rendement. Vooral als balafpakker bewees hij zijn meerwaarde voor de Spaanse club.

Atlético Madrid

Met zijn prestaties voor Villarreal bewees Rodrí het ongelijk van Atlético Madrid. De Spaanse topclub trok in 2018 dezelfde conclusie, maar daar stond wel een riant prijskaartje tegenover: twintig miljoen euro. Rodrí won in zijn eerste officiële wedstrijd meteen de Europese Supercup ten koste van aartsrivaal Real Madrid (2-4 na verlenging). De Madrileen noteerde dat seizoen een totaal van 47 officiële wedstrijden en drie doelpunten.

(Pro Shots)

Manchester City

In de zomer van 2018 kwam de hereniging tussen Atlético Madrid en Rodrí alweer ten einde. De middenvelder had een gelimiteerde transfersom van zeventig miljoen euro in zijn contract staan en daar besloot de leiding van Manchester City aan te voldoen. In Engeland won hij opnieuw een prijs in zijn debuutwedstrijd: de Community Shield (Engelse Supercup) werd veroverd door Liverpool na strafschoppen te verslaan. Rodrí speelde de volle negentig minuten.

Bij Manchester City is Rodrí uitgegroeid tot een vaste waarde onder leiding van manager Pep Guardiola. Met The Citizens heeft de Spanjaard drie landstitels, twee League Cups, de FA Cup, de Engelse Supercup, de Champions League, de Engelse Supercup en de wereldbeker voor clubteams gewonnen. In zijn tweede Champions League-finale met City schoot Rodrí tegen Internazionale het winnende doelpunt tegen de touwen (1-0).

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Rodrí vertegenwoordigde Spanje in verschillende jeugdelftallen en debuteerde in 2018 als A-international. Op 23 maart mocht de Madrileen acht minuten opdraven in de oefeninterland tegen Duitsland (1-1). Hij behoorde niet tot de WK-selectie in Rusland, maar was er wel bij tijdens het EK van 2021 (exit in de halve finale) en het WK van 2022 (achtste finale). In 2023 won Rodri zelfs zijn eerste prijs als international: de Nations League.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie