Ajax verrast met Alex Kroes-wending

Foto: Ajax verrast met Alex Kroes-wending

Alex Kroes treedt terug als algemeen directeur van Ajax, zo melden de Amsterdammers zelf bekend middels een persbericht. Er is echter wel een grote ‘maar’, want de beleidsbepaler neemt metéén een andere functie op zich in de Johan Cruijff ArenA, waar hij ‘titulair technisch directeur’ wordt.

Algemeen directeur Alex Kroes wordt technisch directeur Alex Kroes

In een persbericht maakt de huidige nummer vijf van de Eredivisie bekend: “De raad van commissarissen (rvc) en directie van AFC Ajax NV kwamen donderdag op hoofdlijnen met Alex Kroes overeen dat hij gaat terugtreden als algemeen directeur en directievoorzitter en vervolgens als titulair technisch directeur zal beginnen.” En dat heeft een belangrijk gevolg: “Indien en zodra een definitief akkoord bereikt is, komt het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei aanstaande te vervallen.”

Rvc-voorzitter Michael van Praag licht de beslissing toe: “Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf. Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd. De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid.”

“Ajax moet weer Ajax worden”

Ook Kroes zelf reageert: “Ik ben zeer blij dat we een passende oplossing gevonden hebben. Dat we met elkaar het belang van Ajax en het voetbal voorop hebben gezet. De focus moet bij Ajax weer op het voetbal komen te liggen. We hebben de support van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te maken.”

“Tegelijkertijd gaan we gezamenlijk voortvarend aan de slag voor het nieuwe seizoen”, vervolgt de nieuwe ‘td’ van de Amsterdammers. “Het is hoog tijd om als één Ajax alle krachten te bundelen en alle kennis en kunde die er bij Ajacieden binnen en rondom de club zit, samen te voegen. Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden.”

Bizar?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie