Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”

Foto: Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”

De overstap van Arne Slot houdt niet alleen Rotterdam, maar ook Liverpool bezig. John Barnes, die tien jaar lang het shirt van The Reds droeg, kijkt uit naar de komst van de Nederlandse manager en schetst zijn perspectief. “De fans moeten in hem gaan geloven”, zegt Barnes tegen SoccerNews.

Oud-Liverpool-aanvaller John Barnes over Arne Slot

Volgens Barnes komt Slot bij Liverpool in een gespreid bedje terecht. De koers van de club is duidelijk en de selectie staat als een huis. “Ik denk niet dat er veel gaten in het team zitten die Slot zal moeten repareren. Als je kijkt naar de selectie die we hebben en de spelers die weer volledig fit worden, kunnen we volgend seizoen heel competitief zijn. We zijn in de laatste twee of drie wedstrijden weggezakt. Ik denk dat de spelers een beetje onzeker waren over de toekomst na het vertrek van Jürgen Klopp.”

Het opvolgen van Klopp zal geen makkelijke taak worden voor Slot. Barnes hoopt daarom dat de supporters de Nederlander de tijd geven om iets neer te zetten. “Klopp vervangen is moeilijk, maar het moeilijkste is dat de fans in Slot moeten gaan geloven. Ze moeten vertrouwen in hem houden als hij de eerste paar wedstrijden bij de club niet wint. Het zal belangrijk zijn voor de fans om Slot te steunen als er in het begin een paar kinderziektes zijn. In het hedendaagse voetbal worden hele goede managers te snel ondermijnd door hun omgeving en gebrek aan steun.”

Goede match?

Barnes was van 1987 en 1997 de linksbuiten van Liverpool in het tijdperk van Ian Rush. De voormalig buitenspeler is dan ook erg benieuwd hoe Slot zijn aanvalsplan op zal zetten. “Liverpool heeft altijd van vleugelspelers gehouden, dus wat dat betreft is het perfect dat Slot hier ook gebruik van maakt. We hebben met Mohamed Salah en Luis Díaz hele goede buitenspelers, dus daar past deze manager bij. De huidige spelers kunnen ook hoog druk zetten, de bal veroveren en dan scoren. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met het Feyenoord van Slot. De vraag is of hij zijn ideeën snel over kan brengen.”

Gaat Slot slagen bij Liverpool?

  • Ja, zeker!
  • Nee, denk ik niet.
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie