Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”

Foto: Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”

Devyne Rensch weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Ajax en Rensch komende zomer op een kruispunt staan. Een transfer lijkt een logische optie, maar Rensch spreekt nog geen vertrekwens uit.

Rensch hult zich in nevelen over Ajax-toekomst

“Mijn hart ligt bij Ajax. Dit is mijn club, mijn thuis”, begint Rensch in Het Parool over huidige situatie. De verdediger wil zich momenteel vooral focussen op het slot van de competitie. “Die moeten we winnen. Dat is het enige waar ik aan denk op dit moment.”

Rensch heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor een transfer komende zomer een reële optie lijkt. “Ik weet dat de voetbalwereld dynamisch is en dat veranderingen kunnen plaatsvinden, voor mij is het nu vooral van belang om met Ajax Europees voetbal veilig te stellen. Daarna zien we verder”, stelt de verdediger.

Rensch doet boekje open over gesprek spelersraad Ajax en fans

Rensch is onderdeel van de spelersraad van Ajax, maar wil niet direct zeggen wat er allemaal besproken wordt. “Ik wil niet in detail zeggen waar we het over hebben, maar in het algemeen geldt dat we zaken bespreken die voor de spelers van belang zijn.” De verdediger geeft vervolgens toch een voorbeeld. “Een van de onderwerpen die dit jaar aan de orde zijn gekomen, is het uitfluiten van eigen spelers door de fans. Dat zag je bij Kenneth Taylor. Toen zijn we met een delegatie van de supporters om de tafel gaan zitten.”

Over de bestuurlijke chaos wordt ook niet veel gesproken aldus Rensch. “Hoe het zit met de raad van commissarissen, de bestuursraad en de directie, daar verdiep ik me niet in. Dat geldt voor de meeste spelers. We zijn bezig met trainen en wedstrijden spelen. De mensen met wie we als spelersgroep dagelijks te maken hebben, die zijn voor ons belangrijk. De technische staf hoort daarbij, maar ook technisch directeur Alex Kroes. Die zien we ook bij de club.”

Verwacht jij dat Rensch komende zomer bij Ajax vertrekt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie