Devyne Rensch

Age: 19
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Devyne Rensch

Devyne Rensch is een Nederlandse rechtervleugelverdediger. Hij maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij nog steeds actief is.

Rensch werd op 18 januari 2003 geboren in Lelystad. De zoon van Achmed Kandhai (ex-FC Twente en Heracles Almelo) begint zijn voetbalcarrière op zestigjarige leeftijd bij de amateurs van VV Unicum, maar zijn droom dreigt in duigen te vallen door een pijnlijke achillespees. Rensch stopt zelfs met voetballen. “Het was pijnlijk. Ik kon ook niet lopen”, vertelde hij later aan de NOS. “Maar trainer Peter (van der Horst, red.) ging naar mijn moeder toe en zei: ‘Uw zoon moet blijven voetballen, hij moet doorgaan. Ik help hem wel daarbij.'”

Van der Horst verwijst Rensch naar een shocktherapie gespecialiseerde fysiotherapeut en neemt de contributie voor VV Unicum voor zijn rekening gezien het gebrek aan financiële slagkracht van het gezin. “Het was een moeilijke tijd, vooral voor mijn moeder. Zij zorgde alleen voor mij en mijn broertje”, zo legde hij uit in datzelfde interview. “Zij had ook geen rijbewijs. Naar uitwedstrijden moest ik altijd met iemand meerijden. Dit alles doe ik voor haar en voor mijn trainer, die ik heel dankbaar ben.”

Overstap naar Ajax

Het vertrouwen van Van der Horst blijkt terecht. Zijn chronische pijn verdwijnt en zijn vertrouwen in een mooie carrière als voetballer keert terug. De jeugdspeler van VV Unicum speelt zich zelfs in de kijker. Een proefperiode bij PSV levert niets op, maar als veertienjarige maakt hij alsnog de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Om zijn droom uit te laten te komen reist Rensch dagelijks per trein van Lelystad naar Amsterdam.

Rensch maakt zijn debuut als profvoetballer in het seizoen 2020-2021. De vleugelverdediger speelt dat seizoen zelfs meer wedstrijden in Ajax 1 (27) dan in Jong Ajax (elf). Rensch maakt drie doelpunten in de Eredivisie, waaronder de 3-0 in de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0 zege). In de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1) mag de Ajacied 75 minuten opdraven.

In het seizoen 2021-2022 komt Rensch minder aan spelen toe voor Ajax 1. Zelfs blessures van Noussair Mazraoui blijken niet langer een garantie voor speeltijd voor de verdediger.

Interlandcarrière

Rensch doorloopt een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Tijdens zijn eerste seizoen als professional haalt bondscoach Louis van Gaal hem meteen bij de groep van het Nederlands elftal, met als beloning een debuut in de met 6-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Vooralsnog staat Rensch op die ene invalbeurt van negentig minuten.

Laatste update: 2 augustus 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie