Devyne Rensch

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Devyne Rensch

Devyne Rensch is een Nederlandse rechtervleugelverdediger. Hij maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij nog steeds actief is.

  • Rensch speelt momenteel voor Ajax
  • De verdediger doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam
  • Op jonge leeftijd kon hij enige tijd niet lopen
  • In 2021 debuteerde Rensch voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Rensch werd op 18 januari 2003 geboren in Lelystad. De zoon van Achmed Kandhai (ex-FC Twente en Heracles Almelo) begon zijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij de amateurs van VV Unicum, maar zijn droom dreigde in duigen te vallen door een pijnlijke achillespees. Rensch stopte zelfs met voetballen. “Het was pijnlijk. Ik kon ook niet lopen”, vertelde hij later aan de NOS. “Maar trainer Peter (van der Horst, red.) ging naar mijn moeder toe en zei: ‘Uw zoon moet blijven voetballen, hij moet doorgaan. Ik help hem wel daarbij.'”

Van der Horst verwees Rensch naar een shocktherapie gespecialiseerde fysiotherapeut en nam de contributie voor VV Unicum voor zijn rekening gezien het gebrek aan financiële slagkracht van het gezin. “Het was een moeilijke tijd, vooral voor mijn moeder. Zij zorgde alleen voor mij en mijn broertje”, zo legde hij uit in datzelfde interview. “Zij had ook geen rijbewijs. Naar uitwedstrijden moest ik altijd met iemand meerijden. Dit alles doe ik voor haar en voor mijn trainer, die ik heel dankbaar ben.”

(Pro Shots)

Doorbraak bij Ajax

Het vertrouwen van Van der Horst bleek terecht. Zijn chronische pijn verdween en zijn vertrouwen in een mooie carrière als voetballer keerde terug. De jeugdspeler van VV Unicum speelde zich zelfs in de kijker. Een proefperiode bij PSV leverde niets op, maar als veertienjarige maakte hij alsnog de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Om zijn droom uit te laten te komen reisde Rensch dagelijks per trein van Lelystad naar Amsterdam.

Rensch maakte zijn debuut als profvoetballer in het seizoen 2020-2021. De vleugelverdediger speelde dat seizoen zelfs meer wedstrijden in Ajax 1 (27) dan in Jong Ajax (elf). Rensch maakte drie doelpunten in de Eredivisie, waaronder de 3-0 in de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0 zege). In de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1) mocht de Ajacied 75 minuten opdraven.

In het seizoen 2021-2022 kwam Rensch minder aan spelen toe voor Ajax 1. Zelfs blessures van Noussair Mazraoui zorgden niet voor een doorbraak van de verdediger, die wel een nieuwe landstitel mocht toevoegen aan zijn erelijst. In het seizoen 2022-2023 heroverde Rensch zijn basisplaats.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Rensch doorliep een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Tijdens zijn eerste seizoen als professional haalde bondscoach Louis van Gaal hem meteen bij de groep van het Nederlands elftal, met als beloning een debuut in de met 6-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Vooralsnog staat Rensch op die ene invalbeurt van negentig minuten.

Laatste update: 30 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie