‘Ajax verkoopt volgende miskoop’

Foto: ‘Ajax verkoopt volgende miskoop’

Ajax heeft Francisco Conceição al aan FC Porto verkocht voor tien miljoen euro en volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano heeft Jorge Sánchez óók al weer een nieuwe werkgever gevonden. Hij zou onverrichter zake huiswaarts keren, naar de Mexicaanse competitie dus, waar Cruz Azul naar verluidt zijn nieuwe broodheer wordt.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Jorge Sánchez van Ajax naar Cruz Azul’

Net als de bovengenoemde Conceição speelt Sánchez dit seizoen op huurbasis bij Porto, maar waar de Portugezen ervoor kozen om de aankoopclausule in het contract van de buitenspeler te lichten, lieten ze de verdediger lopen. De nummer drie van de Primeira Liga moest vier miljoen euro aftikken voor de Ajacied, maar besloot dat dus niet te doen.

Cruz Azul biedt nu uitkomst, aldus Romano, die op X meldt: “Cruz Azul nadert een deal om de Mexicaanse verdediger Jorge Sánchez van Ajax te contracteren, het is al bijna rond. Ik begrijp dat het uiteindelijke pakket ongeveer drie miljoen euro zal bedragen voor Sánchez om zich bij Cruz Azul aan te sluiten.”

Geen koekenbakker?

Voorafgaand aan het huidige voetbalseizoen pleitte De Telegraaf-journalist Mike Verweij nog voor een tweede kans voor Sánchez in de Johan Cruijff ArenA: “Waarom zou Sánchez zijn kans niet kunnen pakken? Het moet allemaal veel beter, laat dat duidelijk zijn. Hij is gewoon volwaardig international van Mexico. Mexico is een groot voetballand en als je daar in de basis staat ben je geen koekenbakker.”

Ajax nam Sánchez in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro over van Club América en lijdt naar verwachting dus twee miljoen euro verlies op de Mexicaan.

Had jij meer van hem verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
1057+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie