Jorge Sánchez

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Jorge Sánchez

Jorge Sánchez is een Mexicaanse rechtervleugelverdediger. In de zomer van 2022 verdiende hij een transfer van Club América naar Ajax, dat hem na een jaar uitleende aan FC Porto.

  • Sánchez speelt momenteel voor FC Porto
  • De rechtsback is nog eigendom van Ajax
  • Hij brak door bij Santos Laguna en Club América
  • Sánchez debuteerde in 2023 als Mexicaans international
  • In 2019 won hij de Gold Cup met zijn thuisland

Clubcarrière

Jorge Eduardo Sánchez werd op 10 december 1997 geboren in het Mexicaanse Torreón. In 2012 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Santos Laguna, waar hij op 19 september 2016 zijn debuut in de A-selectie maakte tegen Pumas UNAM (3-1 overwinning). Hij speelde meteen negentig minuten. Sánchez speelde uiteindelijk 39 officiële wedstrijden voor zijn eerste profclub, waarmee hij in 2018 de Torneo Clausura wist te winnen.

Club América

Sánchez speelde zich via Santos Laguna in de kijker van Club América. Voor deze gerenommeerde Mexicaanse club speelde de rechtsback exact 150 officiële wedstrijden in de hoofdmacht (twee doelpunten en negen assists). Met Club América wist hij een aantal prijzen te winnen, waaronder de Mexicaanse beker van 2019.

(Pro Shots)

Ajax

In de zomer van 2022 maakte Sánchez voor ongeveer vijf miljoen euro de overstap naar Ajax. De rechtsback werd aangetrokken als concurrent van Devyne Rensch, die in het beginstadium van het seizoen de voorkeur kreeg van trainer Alfred Schreuder. Op 28 augustus 2022 maakte Sánchez zijn debuut in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht door de geblesseerd geraakte Rensch af te lossen.

Sánchez beleefde een moeilijk seizoen bij Ajax, waar hij drie goals maakte in 29 officiële wedstrijden. Al na een jaar werd hij genoemd als één de mogelijke slachtoffers van de zomerse metamorfose in Amsterdam. Op 29 augustus 2023 werd hij met optie tot koop uitgeleend aan de Portugese topclub FC Porto.

FC Porto

Sánchez debuteerde op 19 september 2023 voor FC Porto, dat in de Champions League afrekende met Shakhtar Donetsk (1-3). Zijn eerste competitiewedstrijd speelde de rechtspoot op 8 oktober tegen Portimonense SC (1-0 zege)


Interlandcarrière

Sánchez debuteerde op 26 maart 2019 in de A-selectie van Mexico (4-2 zege op Paraguay). Hij speelde de volle negentig minuten onder bondscoach Gerardo Martino. De rechtsback bleef daarna onderdeel van de selectie, maar de Gold Cups van 2019 en 2021 gingen aan zijn neus voorbij. In 2023 mocht Sánchez wel deelnemen aan de eindronde van Noord-Amerika en hij won het toernooi meteen.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie