Jorge Sánchez

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Jorge Sánchez

Jorge Sánchez is een Mexicaanse rechtervleugelverdediger. In de zomer van 2024 verruilde hij Ajax voor Cruz Azul.

  • Sánchez speelt momenteel voor Cruz Azul
  • De rechtsback kwam medio 2024 over van Ajax
  • Hij speelde tevens voor Santos Laguna, Club América en FC Porto
  • Sánchez debuteerde in 2023 als Mexicaans international
  • In 2019 won hij de Gold Cup met zijn thuisland

Clubcarrière Jorge Sánchez

Jorge Eduardo Sánchez werd op 10 december 1997 geboren in het Mexicaanse Torreón. In 2012 maakte de rechtsback de overstap naar de jeugdopleiding van Santos Laguna, waar hij op 19 september 2016 zijn debuut in de A-selectie maakte tegen Pumas UNAM (3-1 overwinning). Hij speelde meteen negentig minuten. Sánchez speelde uiteindelijk 39 officiële wedstrijden voor zijn eerste profclub, waarmee hij in 2018 de Torneo Clausura wist te winnen.

Succesvol met Club América

Sánchez speelde zich via Santos Laguna in de kijker van Club América. Voor deze gerenommeerde Mexicaanse club speelde de rechtsback exact 150 officiële wedstrijden in de hoofdmacht (twee doelpunten en negen assists). Met Las Águilas wist hij zowel de Liga MX-titel (Clausura 2018 en Apertura 2019), de Copa MX (2019) als de Supercopa (MX (2019) te winnen.

Geflopt bij Ajax

In de zomer van 2022 maakte Sánchez voor ongeveer vijf miljoen euro de overstap naar Ajax. De rechtsback werd aangetrokken als concurrent van Devyne Rensch, die in het beginstadium van het seizoen de voorkeur kreeg van trainer Alfred Schreuder. Op 28 augustus 2022 maakte Sánchez zijn debuut in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht door de geblesseerd geraakte Rensch af te lossen.

Jorge Sánchez (Ajax)
Balend in Ajax-tenue (Pro Shots)

Sánchez beleefde een moeilijk seizoen bij Ajax, waar hij drie goals maakte in 29 officiële wedstrijden. Al na een jaar werd hij genoemd als één de mogelijke slachtoffers van de zomerse metamorfose in Amsterdam. Op 29 augustus 2023 vertrok hij op huurbasis (met optie tot koop) naar de Portugese topclub FC Porto.

Op huurbasis naar FC Porto

Sánchez debuteerde op 19 september 2023 voor FC Porto, dat in de Champions League afrekende met Shakhtar Donetsk (1-3). Zijn eerste competitiewedstrijd speelde de rechtspoot op 8 oktober tegen Portimonense SC (1-0 zege). Gedurende het seizoen 2023-2024 liep zijn aandeel op naar 23 officiële wedstrijden en twee assists. Zijn team bereikte de finale van de Taça de Portugal en wist deze te winnen ten koste van Sporting Portugal (2-1 na verlenging).

Terugkeer naar Mexico

FC Porto maakte medio 2024 geen gebruik van de optie om Sánchez definitief over te nemen. In plaats daarvan verkocht Ajax hem op 4 juli aan het Mexicaanse Cruz Azul, dat naar verluidt zo’n drie miljoen euro neertelde.


Interlandcarrière Jorge Sánchez

Sánchez debuteerde op 26 maart 2019 in de A-selectie van Mexico (4-2 zege op Paraguay). Hij speelde de volle negentig minuten onder bondscoach Gerardo Martino. De rechtsback bleef daarna onderdeel van de selectie, maar de Gold Cups van 2019 en 2021 gingen aan zijn neus voorbij. In 2023 mocht Sánchez wel deelnemen aan de eindronde van Noord-Amerika en hij won het toernooi meteen.

Met Mexico mocht Sánchez in 2024 deelnemen aan de Copa América, waar hij als vaste rechtsback fungeerde. Op doelsaldo werd zijn team al in de groepsfase uitgeschakeld.

Laatste update: 11 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie