Luis Chávez

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Luis Chávez

Luis Chávez is een Mexicaanse middenvelder. De international van Mexico werd in de zomer van 2023 clubloos door het afkopen van zijn contract bij Pachuca CF en vond vervolgens onderdak bij Dinamo Moskou.

  • Chávez speelt momenteel voor Dinamo Moskou
  • De middenvelder werd kampioen met Pachuca
  • Hij debuteerde als profvoetballer voor Club Tijuana
  • In 2022 debuteerde Chávez voor Mexico
  • Met zijn land won hij in 2023 de Gold Cup

Clubcarrière

Luis Gerardo Chávez Magallón werd op 15 januari 1996 geboren in het Mexicaanse Ciadud Guzmán. De middenvelder sloot zich in 2011 aan bij de jeugdopleiding van Pachuca, maar maakte al na een jaar de overstap naar Club Tijuana. Hij maakte hier op 19 juli 2014 zijn debuut in de A-selectie tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Puebla FC. Chávez mocht veertien minuten voor tijd invallen.

Terugkeer bij Pachuca

Na 105 wedstrijden (vijf doelpunten) voor Club Tijuana keerde Chávez in de zomer van 2019 terug naar Pachuca. Hij maakte zijn debuut voor de club op 27 juli in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Tiburones Rojos de Veracruz (3-3). In de daaropvolgende jaren liep zijn teller op naar 143 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf keer met succes de trekker overhaalde. In het seizoen 2022-2023 won hij de Mexicaanse titel door met zijn team de eerste seizoenshelft succesvol af te sluiten (Apertura).

Dinamo Moskou

In de zomer van 2023 besloot Chávez zijn contract bij Pachuca af te kopen. Zijn naam viel in relatie tot clubs als Ajax en Feyenoord, maar in augustus van dat jaar ondertekende hij een contract bij het Russische Dinamo Moskou. De linkspoot debuteerde op 29 augustus in de bekerwedstrijd tegen Spartak Moskou (4-1 zege) met een assist. Zijn eerste treffer in Dinamo-tenue maakte hij op 6 november op bezoek bij FK Sochi (3-3).


Interlandcarrière

Chávez zat in 2020 al voor het eerst bij de selectie van Mexico, maar pas op 28 april 2022 debuteerde hij daadwerkelijk voor de nationale ploeg. De middenvelder mocht in de oefeninterland tegen Guatamala (0-3 nederlaag) de volle negentig minuten aantreden. Chávez bleef onderdeel van de selectie en mocht daardoor eind 2022 debuteren op een grote eindronde: het WK. In Qatar schoot hij een vrije trap binnen tegen Saudi-Arabië, maar ondanks de 2-1 overwinning werden de Mexicanen al in de groepsfase uitgeschakeld.

(Pro Shots)

Mexico nam revanche tijdens de Gold Cup van 2023. De recordhouder won het toernooi andermaal door Panama in de finale met 1-0 opzij te zetten. Chávez speelde alle wedstrijden mee en trof tweemaal doel, waaronder in de halve finale tegen Jamaica (3-0).

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie