Feyenoord scout: klok tikt voor twee toptargets

Foto: Feyenoord scout: klok tikt voor twee toptargets

Feyenoord is bezig om de selectie klaar te stomen voor de Champions League. Arne Slot doet dat op het trainingsveld. Technisch directeur Dennis te Kloese en zijn scouts doen dat op de transfermarkt. In Feyenoord scout zet SoccerNews.nl de targets van Feyenoord op een rijtje. De zomerse markt is nog precies twee weken open en de Rotterdammers moeten snel zijn, want de aanwinsten voor de targetposities zijn nog steeds niet binnen.

Feyenoord-targets transfermarkt 2023: de last-minute-aanwinsten

Van Feyenoord was bekend dat ze op zoek waren naar buitenspelers en een nummer tien. Daar lagen de prioriteiten, maar die focusgebieden zijn licht verschoven gedurende de zomerse transfermarkt. Want de seizoenstart heeft al duidelijk gemaakt dat Feyenoord de opvolger van Orkun Kökcü niet 1-2-3 in huis heeft. Met Calvin Stengs werd een nummer tien vastgelegd. De van Royal Antwerp gekochte Nederlander (ruim 6 miljoen euro) moet het gat vullen dat Sebastian Szymanski achterlaat. Wel is het nog steeds wachten op buitenspelers. Slot en Te Kloese wilden een links- en rechtsbuiten, maar hebben die nog steeds niet binnen. De klokt tikt.

Feyenoord gaf al geld uit aan vervangers, maar niet aan versterkers

Wat werd er dan wel gehaald in de afgelopen twee maanden? Ayase Ueda kwam voor 9 miljoen en een beetje van Cercle Brugge. De Japanse spits is de opvolger van Danilo, die naar Rangers FC (ruim 6 miljoen) vertrok. Met Bart Nieuwkoop werd een opvallende aankoop gedaan. De verloren zoon werd voor 2 miljoen euro teruggekocht van Royale Union Saint-Gilloise, maar op zijn positie van rechtsback is nog niemand vertrokken. Uit de statistieken blijkt dat Marcus Pedersen beter is en aanvoerder Lutsharel Geertruida kan ook nog aan de rechterkant spelen. Te Kloese speelde vast in op het mogelijke vertrek van Geertruida, maar die blijft waarschijnlijk in Rotterdam-Zuid wonen. Toch handig om Nieuwkoop erbij te hebben voor het geval dat, als blijkt dat die rode kaart een incident was tenminste. Naast Nieuwkoop, Ueda en Stengs werden eerder al Kostas Lamprou (keeper), Yankuba Minteh (rechtsbuiten), Thomas Beelen (centrale verdediger), Ramiz Zerrouki (controlerende middenvelder), Thomas van den Belt (middenvelder) en Timon Wellenreuther (keeper) vastgelegd.

Een prima rijtje, maar nog niet om de Champions League mee in te gaan. Feyenoord heeft nog een (top)speler nodig voor op het middenveld, die het nog grotere gat van Kökcü enigszins kan vullen. Daarnaast moeten die buitenspelers ook nog komen. Volle focus op de lopende middenvelder (de 8-positie) en de linksbuiten dus. Want op rechts zit Feyenoord eigenlijk wel goed. Alireza Jahanbakhsh, Javairô Dilrosun, Patrik Walemark en Yankuba Minteh zijn allemaal rechtsbuitens. En dan kan Igor Paixão – zo liet hij in het kampioensjaar zien – ook nog goed uit de voeten als rechter vleugelspeler. Stengs zou eventueel ook kunnen uitwijken naar die positie. Mocht de kans zich voordoen dan zullen Te Kloese en Slot het niet nalaten om toch nog een rechtsbuiten vast te leggen (eventueel eentje die ook aan de linkerkant uit de voeten kan). Feyenoord hoopte Gustav Isaksen te strikken, maar omdat de focus eerst lag op andere posities, ging Lazio er met de talentvolle rechtsbuiten vandoor. De Italianen tikten 12 miljoen euro af voor de Deen van FC Midtjylland.

Ueda is tot nu toe dé Feyenoord-verrassing op de zomerse transfermarkt.

Linksbuiten en middenvelder zijn de last-minute-prioriteiten van Feyenoord

Dus resteert linksbuiten en een 8. Allereerst de linksbuiten, want dat zou toch Luka Ivanusec moeten worden? Feyenoord onderhandelt al de hele transferwindow met Dinamo Zagreb over de komst van de Kroatisch international. Na lange onderhandelingen lijken de twee partijen elkaar gevonden te hebben in een transfersom van om en nabij de 10 miljoen euro. Ivanusec zou graag naar Feyenoord willen en ook zou er al een persoonlijk akkoord zijn tussen speler en club. Waar wachten ze dan nog op? Op de Europese voorrondes. Dinamo Zagreb wil de Champions League halen en denkt dat niet te kunnen zonder Ivanusec. Daar valt op zich wat voor te zeggen. Zo scoorde de linksbuiten drie keer in de met 4-0 gewonnen heenwedstrijd tegen Astana. De buit was binnen en met die 10 miljoen euro (en toekomstige bonussen) moet zuinig om worden gesprongen en daarom deed Ivanusec niet mee in de return (2-0 winst). In de eerste wedstrijd van de derde voorronde verloor Dinamo met Ivanusec van AEK Athene (1-2). Zaterdagavond wordt de door supportersongeregeldheden uitgestelde return gespeeld in Athene. Dan wordt snel meer duidelijk omtrent de transfer van de 24-jarige Kroatische linksbuiten. Ajax zit in soortgelijk vaarwater met Zagreb-speler Josip Sutalo. Ook daar lijken clubs en speler er al uit te zijn, maar is het afwachten hoe de Europese voorrondes zich verder ontwikkelen. Na zaterdag weten we meer.

Idrissi én Ivanusec naar Feyenoord?

Ondertussen zitten de scouts van Feyenoord en Te Kloese voorop niet stil natuurlijk. Sinds het vertrek van Oussama Idrissi is al contact gehouden met de Marokkaanse linksbuiten en zijn club Sevilla. De Spanjaarden willen Idrissi graag verkopen, Feyenoord wil de speler graag nog een jaar huren. De laatste dagen lijkt er schot te komen in een deal, ook omdat Sevilla geen geschikte koper lijkt te kunnen vinden en ook een huursom interessant vinden. De Andalusiërs moeten op de centen letten en kunnen alle beetjes goed gebruiken. De komst van Idrissi is onafhankelijk van de transfer van Ivanusec. Met Paixão heeft Feyenoord maar één linksbuiten in de selectie. Leo Sauer zou die andere kunnen zijn, maar zit nog niet officieel bij de A-selectie van Slot. Wie weet is dat anders vanaf 1 september. Verder kan de Braziliaan ook uitstekend op rechts uit de voeten en met Idrissi erbij kunnen dus de kampioensvleugels weer in ere hersteld worden. Ivanusec zou dan voor linksbuiten en aanvallende middenvelder-positie in aanmerking kunnen komen. Al is de Kroatisch international wel meer een linksbuiten met een actie en krachtig schot, dan een passer op het middenveld. Mocht de deal met Idrissi of Ivanusec niet doorgaan dan zou Feyenoord weleens kunnen gaan stunten met Luis Sinisterra. De terugkeer van de Colombiaanse linksbuiten is voorlopig nog ver weg.

Varkenoord-verrassingen: zocht Feyenoord nog een linksbuiten?

Te Kloese wil dubbelslag slaan in Zagreb

En Feyenoord heeft nog maar twee weken om die benodigde aanwinsten te halen om met een Champions League-waardige selectie het miljoenenbal te betreden. Op het middenveld wil Te Kloese nog een nummer 8 en 10 halen. In dat laatste geval om het tijdelijke vertrek van Ezequiel Bullaude op te vangen. Wat dat betreft zou je dus ook een talent kunnen halen. Te Kloese heeft weer een oogje laten vallen op Zagreb. In de Kroatische stad voetbalt Luka Stojkovic bij Lokomotiv. De rivaal van Dinamo hoopt de Kroatische jeugdinternational te behouden en zeker uit handen te houden van Dinamo. Daarom denkt 1908.nl ook dat de komst van Stojkovic dichtbij is. Te Kloese heeft al sinds het openen van de markt contact met zijn Lokomotiv-collega over de 19-jarige aanvallende middenvelder. De verwachting is dat de clubs elkaar wel kunnen vinden in een transfersom van om en nabij de 3 miljoen euro. De jonge middenvelder speelde al 69 wedstrijden op het hoogste niveau en kwam daarin 7 keer tot scoren, ook leverde hij 11 assists. Een buitenkansje, zo lijkt het.

Braziliaanse doelpuntenmaker voor het Feyenoord-middenveld

Met João Paulo Bitello kan Feyenoord een grote slag slaan. Voor de 23-jarige Braziliaanse middenvelder moet wel wat dieper in de geldtas gedoken worden. De marktwaarde van de speler van Grêmio is 7 miljoen euro. Bitello zou openstaan voor een Rotterdams avontuur en ook de scouts zijn enthousiast. Slot zou echter een speler willen die er gelijk staat en goed in staat is om het gemis van Kökcü op te vangen. Het is maar de vraag of Bitello die man is. Wat wel in zijn voordeel spreekt is dat hij niet alleen als 8, maar ook als 10 uit de voeten kan. Eventueel kan je Bitello ook nog als rechtsbuiten gebruiken. De man die al zijn hele leven bij Grêmio speelt, kwam tot 89 wedstrijden met 17 doelpunten en 7 assists.

Feyenoord kan naast Ivanusec nog een grote (makkelijke) klap maken op de transfermarkt

Tot slot kan Feyenoord ook nog gewoon uitkomen bij Luis Gerardo Chávez Magallón, oftewel Luis Chávez. De Mexicaanse middenvelder staat al heel lang op de wishlist van Te Kloese en Slot en lijkt precies in het plaatje te passen als opvolger van Kökcü. De Mexicaanse international is centrale middenvelder en wat meer vanuit de opbouw, zoals de vertrokken Feyenoord-aanvoerder. Een echte passer die bij het Mexicaanse elftal zelfs wat meer naar voren speelt. Bovendien heeft hij net zo’n fraaie (vrije) trap in de benen als Kökcü, zo liet hij al zien bij de Gold Cup. Bij CF Pachucha kwam hij vorig jaar tot 42 duels, waarin hij 3 keer scoorde en 5 assists gaf. Chávez mag dus nog wel wat aan zijn rendement gaan werken. De 27-jarige middenvelder is ervaren en zal er (net als Ivanusec) gelijk staan. En nu komt het mooie van het verhaal: Feyenoord hoeft geen rooie cent over te maken naar Pachucha. Chávez kocht zijn contract onlangs af en is vrij op te pikken. Dat terwijl hij een marktwaarde vertegenwoordigt van 8 miljoen euro. De laatste dagen wordt Chávez in veel Mexicaanse media in verband gebracht met de Rotterdammers. “Feyenoord is dé optie voor de Europese droom van Chávez”, zo luiden de koppen. SoccerNews hoorde eerder al van hem persoonlijk dat hij geduldig wacht op de Rotterdammers, maar dat de tijd doortikt.

Te Kloese weet wat hem te doen staat. Nog twee weken heeft hij om alles rond te maken. Met Ivanusec en Chávez zijn dan de targets binnen en lijkt de Feyenoord-selectie klaar te zijn voor de Champions League. Met Idrissi op huurbasis erbij wordt ook in de breedte ingezet op meer kwaliteit. De klok tikt nog net lang genoeg door. Zet Feyenoord die eindsprint in op weg naar de Champions League?

Heeft Feyenoord met Ivanusec en Chávez op papier een betere selectie dan vorig seizoen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1489+ Votes

Feyenoord heeft met Stengs hardwerkend goud in handen
Feyenoord scout: wereldkampioen of ervaren Mexicaanse Chileen?
Feyenoord scout: toeslaan met Deense topper of wachten op buitenkansje?
Feyenoord scout: Nations League-finalist of Champions League-held?

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie