Bayer Leverkusen met samengeknepen billetjes naar Dublin

Bayer Leverkusen heeft op donderdagavond opnieuw een Harry Houdini-act opgevoerd. De ploeg met onder meer Jeremie Frimpong maakte het wel héél spannend tegen AS Roma, na een 0-2 overwinning in Rome. Het werd 0-1 voor de Italianen, het werd 0-2, maar uiteindelijk viel de 1-2 tóch nog, waarna het in de blessuretijd zelfs 2-2 werd. En dus staat het team van trainer Xabi Alonso in de Europa League-finale in Dublin.

Bayer Leverkusen voert opnieuw Houdini-act op

Misschien was de focus er niet helemaal bij Leverkusen, door de riant gewonnen uitwedstrijd in het Stadio Olimpico. En toen viel Leonardo Spinazzola ook nog vroeg uit bij Roma met een hamstringblessure. De Duitsers namen het heft in handen en hadden verreweg het beste van het spel, alleen werden de kansen niet afgemaakt. Exequiel Palacios schoot bijvoorbeeld tegen de paal.

Opvallend genoeg waren het juist de Romeinen van Daniele de Rossi die op voorsprong kwamen. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf een penalty na een overtreding van Jonathan Tah op Sardar Azmoun (vasthouden) en die werd benut door Leandro Paredes.

Toen die situatie zich in de tweede helft herhaalde, maar dan na een handsbal van Adam Hlozek (en inmenging van de VAR), leek er al helemaal een stunt in de maak. Wéér benutte Paredes de strafschop en dus stevenden de beide halvefinalisten af op een verlenging.

Treble-Traum

Gianluca Mancini maakte echter een einde aan de dromen van zijn eigen ploeg, want hij scoorde een tiental minuten voor tijd een eigen goal. De Rossi schreeuwde zijn manschappen naar voren, maar die vergaten te verdedigen, waardoor invaller Josip Stanisic ook nog eens de 2-2 kon maken. Een finaleplek voor Leverkusen dus, in Dublin tegen Atalanta Bergamo. Én Alonso en co maken nog kans op de treble: de Bundesliga, de Duitser beker én de Europa League.

Scoreverloop: 0-1 (43′) L. Paredes, 0-2 (66′) L. Paredes, 1-2 (83′) G. Mancini (eigen doelpunt), 2-2 (90′) J. Stanisic

Had jij zo’n spannende wedstrijd verwacht?