Feyenoord scout: toeslaan met Deense topper of wachten op buitenkansje?

Foto: Feyenoord scout: toeslaan met Deense topper of wachten op buitenkansje?

Feyenoord is bezig om de selectie klaar te stomen voor de Champions League. Arne Slot doet dat op het trainingsveld. Technisch directeur Dennis te Kloese en zijn scouts doen dat op de transfermarkt. In Feyenoord scout zet SoccerNews.nl de targets van Feyenoord op een rijtje. In dit deel hebben we het over de rechtsbuitens.

Feyenoord-targets transfermarkt 2023: rechtsbuitens

Van Feyenoord is bekend dat ze op zoek zijn naar buitenspelers en een nummer tien. Daar liggen de prioriteiten, maar het zou goed kunnen dat die worden verschoven gedurende de ontwikkelingen van de zomerse transfermarkt van 2023. In Kantoor Te Kloese, een driedelige serie over de mogelijke uitgaande transfers van Feyenoord, lazen we al dat er een leegloop dreigt bij de verdediging van Feyenoord. De verdedigers zijn voorlopig nog in De Kuip en Feyenoord legde zelfs centrale verdediger Thomas Beelen vast. Vandaar dat Te Kloese en zijn scouts zich nu kunnen richten op de aanvallende posities. Slot wil graag nog een rechtsbuiten in zijn selectie verwelkomen.

Op die positie heeft Feyenoord Alireza Jahanbakhsh, Igor Paixão, Javairô Dilrosun en Patrik Walemark. Deze zomer haalde Te Kloese al Yankuba Minteh op huurbasis naar Feyenoord. De verwachting is echter dat de 18-jarige Gambiaan niet voor de basis komt. Newcastle United kocht hem deze zomer voor 8 miljoen euro van Odense BK. Feyenoord heeft een samenwerkingsverband met de inmiddels steenrijke Premier League-club en de huur van Minteh is meer een ‘vriendendienstje’.

Jahanbaksh mag bij goed bod naar buitenland

Jahanbakhsh mag weg bij een goed bod. De Iraanse rechtsbuiten was nooit onomstreden, maar werkte altijd hard. Met zijn werklust veroverde hij de harten van het Legioen. Zeker als invaller had de 29-jarige Jahanbakhsh veel waarde voor de ploeg van Slot. De vaste basisplek werd echter vergeven aan Paixão. Jahanbakhsh wilde in eerste instantie blijven en de Champions League in met Feyenoord, maar heeft inmiddels ook wel oren naar een nieuw buitenlands avontuur. Qua leeftijd is het ook het moment om te vertrekken. De Rotterdammers zouden nog om en nabij de 5 miljoen euro kunnen vangen voor de Iraanse rechtsbuiten.

Paixão terug naar links, Dilrosun en herstellende Walemark blijven over

Paixão deed het uitstekend op rechtsbuiten, maar werkte zich pas later in het seizoen in de basis. De 23-jarige Braziliaanse vleugelflitser is van origine linksbuiten (rechtsbenig) en zal zo lijkt het ook weer schuiven naar links. Dan blijft Dilrosun over. De speler die tot nu toe telkens in de basis begon op rechts bij de oefenwedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1) en Club Brugge (2-0). De 25-jarige in Amsterdam geboren Surinaamse Nederlander hoopt dit seizoen echt door te breken bij Feyenoord. Hij heeft ook nog een marktwaarde van 6 miljoen euro en een contract tot medio 2026. De vraag voor hem is: wie worden zijn concurrenten?

Patrik Walemark is een concurrent van Dilrosun, maar ligt nog in de lappenmand met een spierblessure. De 21-jarige Zweed moest zelfs geopereerd worden aan zijn bovenbeen en is op de weg terug. Als hij weer fit wordt mag hij verhuurd worden. Dat hangt mede ook af van de aankoop die Feyenoord gaat doen voor rechtsbuiten.

Gustav Isaksen: Deense dreiging

In de vorige Feyenoord scout hadden we het al over Gustav Isaksen. De 22-jarige Deense rechtsbuiten speelt bij FC Midtjylland en is een belangrijke kandidaat om naar Rotterdam te komen. Te Kloese moet wel in de geldbuidel van Feyenoord tasten aangezien de buitenspeler (die ook op links kan spelen) nog tot 2025 vastligt in Denemarken. Zijn marktwaarde ligt rond de 7,5 miljoen euro.

Isaksen kende een uitstekend seizoen en was volgens Slot al (Feyenoord speelde tegen Midtjylland in de Europa League) de dreigendste speler van FC Midtjylland. De 22-jarige Deen kwam in 45 wedstrijden in actie en scoorde 22 keer. Zijn teller qua assists bleef steken bij 9. Aardige cijfers die Feyenoord doen handelen. De club wil deze zomerse transfermarkt toeslaan op meerdere vlakken en Isaksen is een van de klappen die Te Kloese en Slot willen maken. Volgens 1908.nl gaan de Rotterdammers spoedig een bod uitbrengen. Ze weten al onder welke transfervoorwaarden Isaksen kan worden losgeweekt bij Midjylland. Het zou voor Feyenoord handig zijn om snel zaken te doen, want concurrenten liggen op de loer voor Isaksen. Zo wordt zelfs AC Milan genoemd als potentiële nieuwe werkgever van Isaksen.

Feyenoord scout: Nations League-finalist of Champions League-held?

Crysencio Summerville: oud-jeugdspeler en bad boy

Feyenoord heeft ook een oude bekende op de verlanglijst voor rechtsbuiten staan: Crysencio Summerville. De Rotterdammers verkochten de nu 21-jarige rechtsbuiten in 2020 voor 1,5 miljoen euro aan Leeds United, waar hij nog steeds speelt. Met die club degradeerde hij naar het Championship, maar het lijkt erop dat hij op het hoogste niveau in Engeland of elders kan blijven voetballen. Summerville kan namelijk op veel interesse rekenen, ook buiten Feyenoord om. In 34 Premier League-duels kwam hij tot 4 doelpunten en 2 assists. Met een contract tot medio 2026 en een marktwaarde van 15 miljoen euro moet Te Kloese wel heel diep in de Rotterdamse geldbuidel graaien.

Vandaar ook dat de Raad van Commissarissen van Feyenoord grote twijfels heeft bij de komst van de ex-jeugdspeler. Niet alleen gaat er natuurlijk iets mis als je een jeugdspeler verkoopt voor 1,5 miljoen om die daarna voor het tienvoudige terug te kopen, ook het verleden van Summerville speelt parten. Als 17-jarige speler van Feyenoord kwam het namelijk tot matten met zijn toenmalige teamgenoot Mats Knoester. Hij werd daarvoor geschorst, beboet en gelijk verhuurd. Daarna brak Summerville nooit door bij Feyenoord.

Bij Leeds ging het wel aardig en daarom ziet Slot het wel in Summerville zitten. De Feyenoord-coach sprak zelfs al met de rechtsbuiten van Jong Oranje. Hij ziet exceptionele kwaliteiten in de excentrieke rechtsbuiten. Summerville kwam bij Leeds overigens ook negatief in het nieuws, al was hij niet de enige daar. Spelers van Leeds, waaronder Summerville, negeerden een hele blije fan en leken allemaal in hun eigen wereldje te leven. Het zorgde voor ophef in de Britse pers. Dat terzijde lijkt de komst van Summerville een brug te ver. Voor een positie waar niet de absolute prioriteit ligt meer dan 15 miljoen euro uitgeven zou van de zotte zijn. Zeker als je bedenkt dat het hier gaat om een jeugdspeler die je zelf hebt laten gaan.

Lucas Robertone: sterke Argentijn uit LaLiga

Feyenoord kijkt dan ook naar buitenkansjes en met Lucas Robertone heeft de club een bijzondere speler op het oog. De 26-jarige rechtsbuiten van UD Almería kwam afgelopen seizoen in LaLiga tot 37 wedstrijden, waarin hij 2 keer scoorde. Hij gaf daarnaast 7 assists. Mede dankzij de voorzetten van Robertone bleef Almería op het nippertje behouden voor het hoogste niveau van Spanje. In zijn hele carrière scoorde de Argentijn 22 keer in 167 duels, ook gaf hij 21 assists. Een geboren doelpuntenmaker kunnen we Robertone niet noemen, maar het is wel een heel stijlvolle voetballer, die op veel posities uit de voeten kan. Naast rechtsbuiten wordt hij voornamelijk als aanvallende middenvelder gebruikt. Hij past dan ook bij het volgende deel van Feyenoord scout, de nummers tien.

Het wordt een lastig verhaal om de multifunctionele Argentijn op te pikken bij Almería. Afgelopen december verlengde Robertone zijn contract nog tot medio 2028. Zijn marktwaarde ligt rond de 7 miljoen euro en de Spanjaarden betaalden in 2020 ruim 6 miljoen voor hem. Feyenoord zou dus tussen de 6 en 10 miljoen euro moeten betalen voor Robertone. Een buitenkansje voor een technische allrounder die heeft bewezen zich staande te houden in een topcompetitie als LaLiga?

Matías Soulé: Argentijns toptalent van Juventus

Een andere naam die nog rondzingt in Rotterdam-Zuid is die van Matías Soulé. Italiaanse media meldden eerder zelfs al dat Feyenoord een bod had uitgebracht voor de 20-jarige rechtsbuiten van Juventus. Dat bedrag kwam echter niet in de buurt van de door Italiaanse media genoemde vraagprijs van Juve. De Italiaanse topclub zou liefst 20 miljoen willen zien voor het Argentijnse talent. Soulé ligt nog vast in Turijn tot medio 2026 en heeft een marktwaarde van 4 miljoen euro.

Waar de Italiaanse media dat bedrag van 20 miljoen vandaan halen is een raadsel. Soulé is een op het oog interessant talent, die je zo rond de 5-10 miljoen euro zou moeten kunnen halen. Hij speelde afgelopen seizoen 13 wedstrijden in de Serie A, waarin hij 1 keer scoorde. De verwachting is alleen dat hij bij Juve voorlopig niet echt zal doorbreken. De Oude Dame wil hem daarom ook verhuren. De Rotterdammers hebben voor Minteh al een uitzondering gemaakt en willen niet nogmaals huren. Voorlopig staat de Soulé-transfer on hold, maar wie weet komt Te Kloese nog terug in Turijn.

Slot moet het voorlopig weer doen met dezelfde rechtsbuitens

Want Feyenoord verkent de markt voor de rechtsbuitens, maar de prioriteit ligt zoals gezegd bij linksbuitens. Als je kijkt naar Slots mogelijkheden op rechts valt daar ook wat voor te zeggen. Als Walemark weer fit is heb je op dit moment drie, vier opties die niet veel voor elkaar onder doen. Gaat Slot op rechts weer zoeken, of blijft hij zoals aan het eind van het seizoen bij Paixão? Te Kloese en zijn scouts zetten alle opties voor rechtsbuiten ondertussen op papier. Wachten op dat buitenkansje, maar rechtsbuitens heeft Feyenoord nog zat.

Welke rechtsbuiten moet Feyenoord halen?

  • Isaksen
  • Summerville
  • Robertone
  • Soulé
  • Geen, Feyenoord heeft zat rechtsbuitens
1374+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie