NAC maakt nachtmerrie Roda compleet

Roda JC Kerkrade dacht anderhalve week geleden al zeker te zijn van een Eredivisie-ticket, maar het ziet er inmiddels naar uit dat men helemaal niet promoveert. De Limburgers verloren de eerste play-offwedstrijd met 3-1 van NAC Breda.

NAC met één been in de volgende ronde

Door de 2-0 nederlaag bij FC Groningen werd Roda JC veroordeeld tot deelname aan de play-offs. Voor menig club een mooi toetje, maar voor de Limburgers vooral extra zuur. Zij stonden immers tot de voorlaatste speelronde op een directe promotieplaats. Tot overmaat van ramp kreeg de ploeg van Bas Sibum ook maar twee dagen voorbereidingstijd op de wedstrijd in Breda.

NAC wist zich ternauwernood te plaatsen voor de play-offs, maar begon scherp aan deze eerste ronde-wedstrijd. In de zestiende minuut bekroonde Sigurd Haugen dit feit middels de openingstreffer. Na een lange ingooi werd de Roda-defensie zich wel heel makkelijk verrassen, waardoor de Noorse aanvaller de ruimte kreeg om de 1-0 binnen te schieten. De bezoekers mochten niet klagen dat het bij één tegentreffer bleef voor rust.

Dramatische pass pijnigt Roda

In het openingskwartier na rust ging het helemaal mis aan Roda-zijde. Doelman Calvin Raatsie werd in de problemen gebracht door een slechte pass van een teamgenoot, waardoor hij een penalty veroorzaakte. Vanaf elf meter maakte Dominik Janosek vervolgens de 2-0. De Tsjech schoot slechts enkele minuten later ook van grote afstand heel fraai raak: 3-0.

NAC bleef met deze ruime voorsprong domineren. Dit leidde tot grote kansen op de definitieve genadeklap, maar dit bleef Roda bespaard. In de eindfase wist Brian Koglin de spanning zelfs terug te brengen door vanuit een vrije trap de 3-1 binnen te schieten. Gaat de return dan toch nog spannend worden?

Scoreverloop: 1-0 (16′) S. Haugen, 2-0 (56′) D. Janosek (strafschop), 3-0 (58′) D. Janosek, 3-1 (87′) B. Koglin